• 0
 ≫ 

Kamion sa pomorandžama stigao do Preševa, a onda je provaljen bunker: Ispod gajbi četvorica braće

 ≫ 

Službenici Uprave carina do kraja novembra 2020. godine sprečili su 1087 migranata da ilegalno pređu državnu granicu

  • 0

Carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom u sredu sprečili pokušaj sedmorice migranata da ilegalno pređu granicu skriveni u tovarima robe.

Prvi slučaj je zabeležen oko podneva, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao kamion pančevačkih oznaka koji je prevozio izolacione panele iz Grčke ka Srbiji.

Pošto su carinici primetili da sajla nije dobro postavljena, to je izazvalo sumnju zbog koje je kamion upućen na detaljan pregled skenerom kada je otkriveno da se u tovaru nalaze i ljudi.

Naime, na vrhu tovara, u svega 40-tak preostalih santimetara do krova kamiona, ležala su trojica migranata kojima zbog nemogućnosti da promene položaj tela i nedostatka vazduha već nije bilo dobro.

Carinici su odmah otvorili tovarni deo kamiona i u njemu, na vrhu tovara, u ležećem položaju zaista zatekli tri državljanina Avganistana.

Šverc migranata

Foto: Uprava carina

Nekoliko sati kasnije, u tovaru aleksinačkog kamiona koji je prevozio pomorandže iz Grčke ka Srbiji takođe su otkriveni ''slepi putnici''.

Kako je vozač prijavio oštećenje u blizini plombe, kamion je upućen na detaljan pregled skenerom koji je detektovao specijalno kreiran prostor, tzv. bunker, među paletama sa pomorandžama.

Kada su otvorili prikolicu i uklonili gajbe pune južnog voća, u bunkeru su zatekli četvoricu braće, državljane Sirije.

Podsetimo da su službenici Uprave carina do kraja novembra 2020. godine sprečili 1087 migranata da ilegalno pređu državnu granicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok