≫ 

Saslušan komšija koji je prijavio pijanistu: Preti mu 30.000 kazne, kaže da je tada spremao ispit

Prema navodima iz prekršajne prijave, Aćimović je 16. februara ove godine u svom stanu stambenoj zgradi na Bulevaru Nikole Tesle između 10 i 14 sati svirao klavir čime je prekršio Zakon o javnom redu i miru

  • 27
Vladimir Aćimović, pijanista, student, Niš Foto: privatna arhiva

Saslušanjem oštećenog, danas je pred Prekršajnim sudom u Nišu nastavljeno suđenje pijanisti Vladimiru Aćimoviću (18), kojem zbog sviranja klavira u stanu preti novčana kazna. Protiv studenta treće godine Fakultetu umetnosti u Beogradu kao i Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu, vodi se postupak zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru. Prekršajnu prijavu protiv njega je podnela policija nakon što se komšija koji živi u stanu iznad njegovog, požalio na buku iz Vladimirovog stana.

Predsednik Prekršajnog suda Mišel Marković najavio je da će odluka u ovom predmetu, koji je izazvao neviđeno interesovanje javnosti, biti doneta nekoliko dana nakon 21. decembra.

- Danas je saslušan oštećeni, a kako je okrivljeni predložio da budu saslušani njegovi roditelji, odlučeno je da se održi još jedno ročište pre donošenja sudske odluke. Nakon njihovog svedočenja zakazanog za 21. decembar, sudija će doneti odluku – saopštio je Marković.

Nakon današnjeg suđenja, mladi umetnik je kazao da se i dalje nada da će razum pobediti.

- Komšija je zaista bio korektan, on je kazao da ne zna ko je tog dana svirao klavir. Ja sam potvrdio svoje prethodno svedočenje da to nisam bio ja, jer sam u to vreme spremao ispit. Saslušan je i policijski službenik koji je protiv mene podneo prijavu, on je imao određene primedbe na moje izjave u medijima za koje tvrdim da su izvučene iz konteksta. U svakom slučaju nadam se da će se ovaj postupak završiti na način koji neće dozvoliti da se ovakve situacije ponove – rekao je Aćimović.

Prema navodima iz prekršajne prijave, Aćimović je 16. februara ove godine u svom stanu stambenoj zgradi na Bulevaru Nikole Tesle između 10 i 14 sati svirao klavir čime je prekršio Zakon o javnom redu i miru.  Član  sedam ovog akta, po osnovu koga je Vladimir procesuiran kaže:  “Ko narušava javni red i mir ili stvara uznemirenje građana, izvođenjem muzičkih i drugih sadržaja, korišćenjem muzičkih instrumenata, radio i televizijskih prijemnika i drugih zvučnih uređaja, kao i mehaničkih izvora buke i zvučnih signala kazniće se novčanom kaznom od 5.000 do 30.000 dinara.”

Mladić, koji je tokom svoje karijere u više navrata predstavljao Srbiju na međunarodnoj sceni zbog čega je nagrađen stipendijom Ministarstva prosvete za izuzetno nadarene studente, ovim povodom uputio je pismo najvišim državnim instancama i obavestio ih o ovim događajima.

Video: Protiv pijaniste Vladimira Aćimovića podneta prekršajna prijava zbog klavira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    9. decembar 2020 | 15:30

    Da li je zakon tako efikasan i kad pas laje neprestano satima i kad vas komšija nekoliko puta poplavi?

  • Čiča

    9. decembar 2020 | 15:09

    Ma jel moguće šta sam procitao??A baklje,a zvucnici na krovovima....??

  • Zoki

    9. decembar 2020 | 15:08

    Koji nivo buke!? Ljudi drze kerove po stanovima,vi bi da kaznite pijanistu,sve gospoda po stanovima,smeta im muva......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA