≫ 

Drama u Pazaru: 20 muškaraca zaposelo gradilište Islamskog centra. Policija kaže da nisu naoružani

Policija još nije intervenisala

  • 30

U ranim jutarnjim časovima, dvadesetak naoružanih muškaraca zaposelo je gradilište u Ulici Rifata Burdževića u Novom Pazaru, kod Velikog groblja, na kojem je Rijaset islamske zajednice Srbije počeo izgradnju Islamskog centra.

Saobraćaj na ovom putu se usporeno odvija, jer je na desetine vozila tutinskih registracionih oznaka parkirano uz ogradu Velikog groblja, piše Indeks online.

Međutim, povodom ovog incidenta oglasio se i MUP koji je saopštio da kod ovih osoba nije zatekao oružje.

- Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru, odmah po prijavi da više osoba postavlja metalnu ogradu na prilaznom delu puta gde se gradi Islamski centar, izašli su na lice mesta. Policija je tu zatekla veći broj građana, koji kod sebe nisu imali oružje, i sa njima obavila razgovor na okolnosti njihovog okupljanja - navodi se u saopštenju.

- O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, niti prekršaja i da im se dostavi izveštaj, što je i učinjeno - dodaje se u saopštenju.

Ovaj plac kao i većinu sredstava za izgradnju Islamskog centra Rijasetu Islamske zajednice Srbije donirao je Dževad Aljković iz Novog Pazara.

Planom je predviđeno da objekat bude na tri nivoa, tako da će pored prostora za obavljanje namaza, jedan sprat biti namijenjen školi Kur''ana a drugi Islamskom obdaništu.

Oglasio se mešihat Islamske zajednice u Srbiji

- Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije osuđuje uzurpaciju i skrnavljenje vakufskog dobra „Mearif“ na katastarskoj parceli broj 2454/1 koja je sastavni dio Velikog groblja u Novom Pazaru od strane predstavnika paraverske tvorevine. Tim povodom, nadležne službe Mešihata i Novopazarskog medžlisa obratile su se građevinskoj inspekciji i Policijskoj upravi zahtjevom da se zaustavi nelegalna gradnja na dijelu vakufskog dobra i zaštiti vakuf od daljeg ugrožavanja - piše u saopštenju.

- Islamska zajednica sa svojim vjernicima, kao što je i ranije branila sve vakufe koji su bili meta napada, poduzela je korake u zaštiti i ovog vakufskog dobra. Od nadležnih organa očekujemo poduzimanje hitnih zakonskih mera u cilju zaštite imovine Islamske zajednice i sankcionisanje onih koji je ugrožavaju - dodaje se u saopštenju.

O tome je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, niti prekršaja i da im se dostavi izveštaj, što je i učinjeno.

Video: Snimak sa lica mesta: Pucnjava u Novom Pazaru, ima ranjenih, a napadači u bekstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    16. decembar 2020 | 10:14

    Ajmo drzavo....dvadeset naoruzanih jel to po zakonu....

  • Mikan

    16. decembar 2020 | 10:42

    Kad dvadeset naoruzanih ljudi negde upadne to je terorizam!!!sta ceka 🍌drzava???

  • Žika motka

    16. decembar 2020 | 11:37

    Ovde uzimate ljudima lovačke i vazdušne puške a ovi dole nose automatske i niko ništa, čekajte da vam mečka udje u kuću, posle kasno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA