• 0
 ≫ 

Hiljade i hiljade u devizama i zlatu za samo 2 dana: Carinici pronašli i viski, više pića nego odeće

, Telegraf
 ≫ 

Zaplna na Preševu, Horgošu i Gradini

  • 0
Viski, zlato, kes, zaplena

Foto: Uprava carina

Carinici su 23. i 24. decembra 2020. godine, u saradnji sa policijom, na prelazima Preševo i Horgoš sprečili krijumčarenje neprijavljenih deviza, dok je na Gradini u koferu jednog putnika pronađeno više viskija nego garderobe, a on je uz to i svežanj zlatnih narukvica zamotanih u čarapu ušio u postavu svoje jakne.

Slučaj na Gradini otkriven je kada je za izlaznu kontrolu 23. decembra na red došao „ford galaksi“ nemačke registracije, kojim su trojica braće iz Nemačke putovala ka svojoj zemlji.

Njihovu tvrdnju da nemaju ništa da prijave carinici su ipak želeli da provere, te je usledio detaljan pregled.

Tom prilikom je u jednom od kofera pronađeno čak 10 flaša viskija „džek denijels“, koje su bile pažljivo kamuflirane garderobom. To međutim, nije bilo sve. Carinik je potom u jakni suvozača, koja je bila prebačena preko njegovog sedišta, napipao nešto ispod postave. Kada je paketić izvađen pošto je rašivena postava na jakni, ispostavilo se da je reč o ženskoj čarapi sa 12 zlatnih narukvica, čija je vrednost procenjena na oko 600.000 dinara.

Istog dana je prilikom detaljnog pregleda na izlaznoj strani prelaza Preševo kod 49-godišnjeg severnomakedonskog državljanina pronađeno skoro 42.000 neprijavljenih švajcarskih franaka.

On je u društvu jednog svog sunarodnika putovao automobilom „folksvagen polo“ švajcarskih registarskih oznaka, a prilikom susreta sa carinicima i on i njegov saputnik su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 evra.

U slučaju suvozača to se ispostavilo kao tačno, međutim vozač je u džepovima imao pomenutu neprijavljenu sumu, od koje je, nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, do okončanja postupka pred sudom zadržano nešto više od 30.000 franaka.

Slična situacija dogodila se i na prelazu Horgošu gde je 24. decembra 2020. godine za detaljan pregled izvojen „audi“ nemačke registracije kojim su iz Nemačke ka BiH putovala trojica muškaraca. Vozač automobila, državljanin BiH i jedan od njegovih saputnika, državljanin Avganistana imali su tačno po 10.000 evra. Međutim, kod drugog Avganistanca, pronađeno je skoro 32.000 neprijavljenih evra, od čega je do okončanja sudskog postupka zadržano 22.000 evra.

(Teelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok