≫ 

Na putevima poginula 481 osoba tokom ove godine: Policija sankcionisala skoro milion prekršaja

Broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlu godinu smanjen je za 12,79 odsto

  • 2
Saobraćajna policija Foto: Marko Jovanović

Tokom ove godine, zaključno sa 27. decembrom, u saobraćajnim nesrećama stradala je 481 osoba, što je najmanji broj stradalih na putevima od kada se prati stanje bezbednosti saobraćaja. Broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na prošlu godinu smanjen je za 12,79 odsto, a policija je otkrila i sankcionisala 900.000 saobraćajnih prekršaja.

Ovo su podaci koji su izneti na sastanku ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina sa načelnikom i rukovodiocima Uprave saobraćajne policije na kojem su sumirani rezultati rada ove uprave tokom 2020. godine i razmatrane konkretne mere koje će policija preduzeti tokom novogodišnjih i božićnih praznika kako bi se osigurala bezbednost na putevima, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar Vulin istakao je da od saobraćajne policije očekuje da nastavi da ulaže maksimalne napore, kako bi kroz preventivne aktivnosti i pojačanu kontrolu saobraćaja, broj saobraćajnih nezgoda i broj stradalih na putevima bio još manji.

On je apelovao na građane da tokom novogodišnje noći poštuju epidemiološke mere i poručio da će policija raditi pojačanim intenzitetom i da će svi oni koji se budu oglušili o propisane mere biti sankcionisani.

- Zdravlje ljudi je na prvom mestu. Budimo odgovorni i savesni. Novu godinu dočekajte u svojim kućama sa svojim porodicama - istakao je ministar Vulin.

Ministar policije poručio je građanima da tokom novogodišnjih i božićnih praznika poštuju saobraćajne propise, da ne voze pod dejstvom alkohola, ali i da ne koriste pirotehnička sredstva, jer je to najsigurniji način da zaštite sebe i živote drugih.

Nakon sastanka sa načelnicima i rukovodiocima Uprave saobraćajne policije, ministar Vulin prisustvovao je prezentaciji vozila i opreme koju koristi saobraćajna policija i na terenu se uverio u efikasnost rada presretača u otkrivanju saobraćajnih prekršaja.

Video: Jedan sam od milion koji ovo preživi. Nikada nemoj da voziš kada piješ!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    30. decembar 2020 | 16:08

    Profesionalni sam vozac ,prosao sam celu Evropu ,ne postoje bahatiji i losiji vozaci od nas Srba ,jos se nosimo sa Turcima tu smo ,svi ostali su daleko od nas ,ovde je policija korunpirana ,za jednu crvenu mozes da radis sta hoces,drugo pogledajte sta rade ovi pevaci i poznate licnosti ,obilaze na duploj punoj ,ostave kola na pesackom ,voze pijani,drogirani ,jurcaju putevima i ko im sta moze kad oni poznaju ministre ,generale u policiji,ne moze im niko nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA