≫ 

Rasvetljeno skrnavljenje Spomenika Večnoj vatri: Jedan mladić uhapšen, krivična prijava za drugog

Spomenik su, u noći 30. decembra polili bojom i ugasili

  • 40
Goran Vesic Foto: Facebook/Goran Vesic

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu rasvetlili su skrnavljenje Spomenika večnoj vatri u Ruzveltovoj ulici i priveli dvojicu osumnjičenih.

A. R. (22) i sedamnaestogodišnji mladić se terete da su prosuli cement na spomen-obeležje i preko stavili kantu sa porukom "Oslobodioci, ne, nikad".

Sumnja se da su oni u ranijem periodu oštetili i spomenike na Kalemegdanu tako što su ih išarali grafitima sa porukama mržnje i netrpeljivosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo podstrekivanje na izvršenje krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari, A.R. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova i biće priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Protiv sedamnaestogodišnjeg mladića biće podneta krivična prijava za krivična dela uništenje i oštećenje tuđe stvari i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

- Radeći za praznike, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova razrešili su i priveli osobe koje su oskrnavile Spomenik večnoj vatri u Beogradu. Obraz naše prestonice je ponovo svetao. Poražen sam istinom da su počinioci tako mladi ljudi i svi moramo da se zapitamo šta treba da uradimo da fašističko zlo ne otruje više ni jednu mladu dušu - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Video: Sibinjanin Janko ostao bez mača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antirom

    4. januar 2021 | 13:08

    U rudnik tu bagru!

  • Rada

    4. januar 2021 | 13:03

    Zašto nisu uhapšeni.javno da se KAZE ime i prezime.Eto dobrovoljaca ZA čišćenje reka.

  • Ja

    4. januar 2021 | 12:56

    Zasto se samo inicijali stavljaju, javno da se kaze imenom i prezimenom i sliku staviti, i sudstvo konacno da odredi adekvatne mere. Ovako policija uradi svoj posao, sud pusti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA