≫ 

Određen pritvor od 30 dana Miki Aleksiću: Negirao sve optužbe

Aleksić se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. u prostorijama škole čiji je vlasnik seksualno uznemiravao 5 svojih učenica

Miroslav Mika Aleksić

Miroslav Mika Aleksić / Printskrin: Youtube/Agape - Aleksandar Gajšek

Poznati vlasnik škole glume i srpski reditelj Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred sudom gde je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učesnice u svojoj školi.

- Rekao je da optužbe nisu tačne, i da ne zna zašto su to rekle - saznaje Blic u tužilaštvu.

Njemu je određen pritvor do 30 dana, pišu Novosti.

Aleksić je uhapšen u nedelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

On se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno uznemiravao 5 svojih učenica. Među njima je i glumica Milena Radulović koja je prva u javnost izašla sa potresnom ispovesti o tome da ju je reditelj silovao kada je imala 17 godina i to, kako je istakla, više puta.

Posle Milene, Aleksića su prijavile još 4 devojke, a MUP je, s obzirom na to da postoji sumnja da ih je bilo više, apelovao na sve žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

Za krivično delo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloletna, Krivičnim zakonikom zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloletne osobe i deteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentatorka sa portala

    18. januar 2021 | 20:01

    Cerka moje sestre od tetke je bila silovana u 16 godini od strane svog komsije i rodjaka.Sipali joj u pice drogu za silovanje.Pronasli je lovci u polju 70 km dalje od kuce svu izubijanu sa stravicnim ginekoloskom povredama.Dnk sperme je pokazala da su oni silovatelji.I znate sta se desava okolina nju osudjuje sto je izasla sa njima u kafic u fazonu ko je terao da spava sa njima.Alo mozgovi zar ne kapirate da nije bilo tako?Njena porodica na stubu srama a silovatelj se ozenio i dobio cerku.A onda ovde na portalu vodio polemiku samnom i rekao da su devojke uvek krive.Ali prestavio se kao zena. Sa takvim razmisljanjima da je zrtva uvek kriva nama kao narodu nema pomoci da izadje iz mraka.

  • Iwan

    18. januar 2021 | 19:39

    Pa valjda kad je silovao prvi put nije više trebalo ds dolazi kod njega u školu. Ili...?

  • Тодорић

    18. januar 2021 | 19:00

    Не разумем реч СИЛОВАЊЕ,када пристанеш више пута на однос,без Батина,отпора,итд.Ето,жена сам и НЕ РАЗУМЕМ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA