• 1

16 osoba uhapšeno zbog korupcije, za troje policija i dalje traga: Oštetili budžet za 11 miliona

, Telegraf

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

  • 1
Hapšenje, lisice

Foto: Shutterstock

Uprava kriminalističke policije u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsila je 16 osoba, dok se za tri osobe traga.

Policija je uhapsila B.  M. (40), odgovorno lice preduzeća „Nir“ DOO Beograd kao i A. P.R. (53) i A. M. (38) bivša odgovorna lica ove firme, V. M. (29) i D. M. (59), odgovorna lice preduzeća „Stig inženjering“ DOO Babušinac, kao i R. P. (56) i D. S. (35) odgovorna lica firme „Tekon- tehnokonsalting“ DOO Beograd, M. J. (60) i J. M. (51) odgovorna lica firme „Gramper“.

Takođe, policija je uhapsila D. M. (56) i V. N. (55), odgovorna lica preduzetničke radnje „Alegra“ Niš, N.M. (44) bivše odgovorno lice firme „Euro kran“ DOO Niš, D.K. (28) bivše odgovorno lice firme „Haklberi“ DOO Niš, G.K. (53) odgovorno lice firme „Raw – rent a workers“, kao i Z. M. (51) i M. N. (43).

Sumnja se da su B. M, A. P.R, R. P, D. S, J. M, M. J. izvršili zloupotrebu položaja odgovornog lica, kao i krivično delo pranje novca Z.M, M. N, D. M, V. M, D. M, D. K, N. M, B. M, A. P. R, A. M, G. K. i N. V. tako što su od 2018. do sredine 2020. godine na osnovu fiktivno sačinjene dokumentacije preneli 39.000.000 dinara sa računa firmi „Gramper“ i „Stig inženjering“ na račune firmi „Euro kran“, „Alegra“ i „Nir“.

Potom su, kako se sumnja, znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti, putem fiktivne dokumentacije sa računa pravnih lica firmi „Euro kran“, „Red raud“ i Haklberi“, „Alegra“ , Raw – rent a workers“, „Renco&chic group“, „Workstore“, „Monolith Innovation“ i „Dark car“ prenosili novac na tekući račun muškarca za kojim policija intenzivno traga, koji je deo novca vraćao „Stig inženjeringu“, a deo zadržavao za sebe.

Kako se sumnja, odgovorna lica firmi „Tekon - tehnokonsalting“, uz pomaganje odgovornih lica firmi „Gramper“ i „Nir“ oštetili su budžet Republike Srbije za 11.213.125 dinara i zbog toga im se stavlja na teret da su izvršili i krivično delo poreska utaja.

Pretresom lokacija gde su boravili osumnjičeni, privremeno je oduzeto 11.400 evra i 1.900.000 dinara, za koje se sumnja da potiču od krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sin

    U Novi Pazar 63 miliona eura ukradjeno i nista

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima