≫ 

Optuženi Srbi ne priznaju krivicu: Prvo ročište po novoj optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića

Ovo ročište je prethodno u dva navrata odlagano, a danas bi na njemu konačno optuženi trebalo da se izjasne o krivici

  • 13
Oliver Ivanović Oliver Ivanović / Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Pred Osnovnim sudom u Prištini danas je održano ročište po novoj, trećoj optužnici protiv šestoro Srba, optuženih za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

Ovo ročište je prethodno u dva navrata odlagano, a danas bi na njemu konačno optuženi trebalo da se izjasne o krivici.

Posle toga, odbrana će moći da iznese svoje prigovore na optužnicu, a sud će odlučivati o osnovanosti optužnice, koja je prethodno u dva navrata bila vraćana tužilaštvu na dopunu, potvrdio je Tanjugu jedan od advokata obrane u ovom postupku Dejan Vasić.

Za učešće u ovom ubistvu za različita krivična dela optuženo je šest Srba - Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Lider Gradanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ne priznaju krivicu

Svih šestoro optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pojedinačno su se izjasnili da ne priznaju krivicu za dela koja im se pripisuju novom, trećom po redu optužnicom.

Tužilac je na početku ročišta, prenoseći navode optužnice, naveo da su "Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara i Silvana Arsović, od 2014. do dana ubistva 2018. u saradnji sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, koji su u bekstvu, i sa još dvoje okrivljenih, nepoznatih organima reda, delovali kao organizovana kriminalna grupa, postupali svesno i namerno da bi izvršili krivično delo teško ubistvo".

U optužnici se navodi da je kao posledica delovanja navedene grupe došlo do ubistva Olivera Ivanovića, prenosi RTS.

Dvoje optuženih terete se i za zloupotrebu službenog položaja i otkrivanje službene tajne.

Za pomaganje u ubistvu optuženi su - Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara, dok su Žarko Jovanović i Dragiša Marković optuženi za zloupotrebu službenog položaja, odnosno za otkrivanje službene tajne.

Video: Snimak Olivera Ivanovića sa sinom nekoliko dana pre ubistva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Od

    5. februar 2021 | 07:28

    Početka sam tvrdio i bio siguran da ga ni jedan Albanac Šiptar Kosovar nije ubio??!!Nego Srbin ??!!Smetao je jer ti Srbi nisu mogli tako lako vršiti kriminalna ne dela??!!

  • Zeljko

    5. februar 2021 | 07:56

    A pravi ubica slobodno se smeska..

  • I mi

    5. februar 2021 | 07:44

    Hoćemo Kosovo nazad??!! Čovek hteo da napravi dijalog sa čestitim Kosovarima ali je bio trn u oku mnogim Srbima koji su se i nastavili baviti kriminalom??!!Kosovo je Republika a vi se sad žali te Najlovoj materi??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA