≫ 

Nastavlja se borba sa mafijom: Brnabić upozorila one koji "rade za državu, a štite kriminalce"

Istakla borbu protiv organizovanog kriminala kao jedan od rezulatata Vlade za prvih 100 dana rada

  • 30
Aleksandar Vučić, Ana Brnabić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na predstavljanju rezultata 100 dana Vlade premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, osumnjičene za ubistva, iznude, otmice, dilovanje drogom, ističući da je Srbija jaka i bezbdna zemlja i u kojoj nema zaštićenih.

Ona je podsetila da je u četvrtak uhvaćeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe. Takođe je rekla da su na to utrošeni meseci mukotrpnog, svakodnevnog i danonoćnog rada-

- Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovu borbu nastavljamo. Posebno ćemo se fokusirati na one koji su radili za državu, a štitili kriminalce - upozorila je.

- Što se tiče hapšenja, ostavila bih da se time bave nadležni, zato što je ovo bio najveći, ali prvi udarac. Ova operacija se nastavlja. Zadovoljna sam kako nadležni sarađuju - kazala je dalje premijerka dodajući da ne bi želela da se istraga ugozi dubljim izjava.

Premijerka je povodom eventualne umešanosti nekog predstavnika države u organizaciju kriminalnih aktivnosti kazala i da ne misli ni na koga posebno.

- Mislim na sve one koji su radili za državu, a štitili kriminalce, ni na kog pojedinačno. Ponosim se što smo zadali ovako snažan udarac organizovanom kriminalu i što je ovo najveća borba u poslednjih 18 godina. Fokus je da vidimo ko je sve pružao podršku kriminalcima dok je primao platu od građana Srbije. Ko god da je to bio, neće biti zaštićenih - kazala je odgovarajući na pitanje novinara.

Prema poslednjim podacima iz medija, saslušanje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih uhapšenih u akciji policije, okončano je u prepodnevnim časovima. Većina je na saslušanju negirala krivicu, odlučivši da se brani ćutanjem.

Direktor policije Vladimir Rebić u jutrošnjem televizijskom gostovanju ocenio je da će Belivuk i njegova ekipa, kako je rekao, ostati iza rešetaka narednih 30 do 40 godina.

Ujedno, ministar unutrašnjih poslova Vulin najavio je dalju istragu, uz napomenu da očekuje nova hapšenja, kao i da neće biti pošteđenih. I on je nagovestio da se zaposleni u državnom aparatu ne mogu sakriti od dokaza iza svojih visokih funkcija.

Vulin je potvrdio i da je u jednom od stanova saradnika Veljka Belivuka pronađen snajper sa prigušivačem, te da ga je to iznenadilo.

- Ono što nismo očekivali jeste pronalazak snajpera sa prigušivačem. To ne služi za obračun mafijaša. Snajperi se koriste za likvidacije, onih koji mogu da vam jako naude, koji imaju veliku političku važnost - kazao je u televizijskom gostovanju.

Video: Ana Brnabić: Tražimo onog ko je pomagao kriminalcima a primao platu od Vlade Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SW

    6. februar 2021 | 12:10

    Kaze:"Srbija jaka i bezbdna zemlja i u kojoj nema zaštićenih." Pa gde ona zivi? Gde jaka, gde bezbedna a pogotovo da nema zasticenih? Ma sve korumpirano i pijedinci privilegovani bas od strane drzave.

  • Zeljko

    6. februar 2021 | 13:06

    Ako je Velja uhapsen, to znaci da vec odavno je neko zauzeo njegovo mesto..

  • Istina

    6. februar 2021 | 12:00

    Svi ste upleteni, postenih nema! Dzabe sve ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA