≫ 

Brnabić o 100 dana Vlade Srbije: "Radimo na svemu što smo obećali građanima, ali može bolje"

Predsednica se posebno osvrnula na borbu protiv organizovanog kriminala i korona virusa

  • 35

Premijerka Ana Brnabić predstavila je danas rezultate rada u prvih 100 dana njenog kabineta, na skupu koji je održan u Kombank dvorani.

Predstavljanju su prisustvovali svi članovi Vlade.

Ocena ministara i rada njihovih resora

Na pitanje kako ocenjuje rad ministara i kome bi dala najveću, a kome najmanju ocenu, Brnabić je rekla da to nikada nije radila, da ocenjuje ministre pojedinačno i javno, jer su to stvari o kojima razgovaraju na sednicama vlade i sastancima.

- Zadovoljna sam radom vlade i svim što smo postigli u 100 dana, ali radimo u vanrednim okolnostima, a i Srbija je navikla da postiže rezultate koji su bili nezamislivi do pre nokoliko godina, pa se očekuje da tako nastavite, jer je lestvica visa nego bilo kada ranije - rekla je Brnabić.

U tom smislu, kako kaže, ako je Srbija 2020. godinu završila sa najboljim ekonomskim rezultatom u Evropi, očekuje se da 2021. završi među prvih tri ili pet u Evropi.

100 dana Vlade Srbije, Vlada Srbije, Ana Brnabić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Za vladu je to izazov, ali je dobro za zemlju, jer smo konačno navikli da razmišlamo o sebi kao o pobedniicma. Danas zemlje iz Evrope dolaze da od naš uče kako se sprovodi vakcinacija - poručila je premijerka.

Ona je ukazala da vlada, iako je zadovoljna radom, mora brže i bolje, te podsetila da je 330 milijardi dinara izdvojeno za kapitalne investicije, koji se mor ispuniti da bi rast bio 6 odsto, kao što je zacrtano.

- Zadovoljna sam, ali idemo da radimo dalje - rekla je Brnabić.

Brnabić: Nastavljamo borbu na svim poljima

U oblasti borbe protiv korona virusa otvorene su nove bolnice, u Beogradu i Kruševcu.

- Jedna smo od dve ili tri zemlje na svetu koja je uspela ovako nešto, da tokom prize za samo 4 meseca izgradi nove bolnice kako bi pokušala da stavi još jednu odbranu za zdravsteni sistem - rekla je premijerka i dodala da su bolnice stigle u trenutku kada su bile najpotrebnije.

Osvrnula se i na vakcinaciju.

- Velika Britanija je bila prva, a Srbija druga u Evropi kojoj su stigle vakcine protiv korona virusa. Tri dana pre EU započeli smo vakcinaciju, do danas oko 520.000 ljudi je vakcinisano i jedina smo zemlja na svetu u kojoj građani mogu da biraju vakcine - naglasila je ona.

"U borbi protiv kriminala pokazali smo odlučnost"

Ona se osvrnula i na borbu protiv organizovanog kriminala.

- Iza hapšenja grupe osumnjičene za najgnusnije zločine su meseci mukotrpnog svakodnevnog, danonoćnog, operativnog rada pripadnika MUP, BIA i tužilaštva koji su doveli su do hapšenja osumnjičenih i poslali su snažnu i jasnu poruku - Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovu borbu nastavljamo, a posebno ćemo se fokusirati na one koji su radili za državu, a štitili kriminalce - istkala je ona.

Prema njenim rečima, u oblasti vladavine prava Vlada je u prvih 100 dana "napravila značajne iskorake".

- Skupštini smo poslali inicijativu za izmenu Ustava u oblasti pravosuđa. Vlada je usvojila akcioni plan za implementaciju medijske strategije, formirala Radnu grupu za ovu implemantaciju, Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara - rekla je premijerka.

Darija Kisić Tepavčević: Pokazali smo hrabrost i solidarnost - to je naša snaga

Posle kratkog video priloga o solidarnosti i borbi u 2020. godini koju smo svi zajedno vodili, obratila se ministarka Darija Kisić Tepavčević rekavši da je 21. vek, vek u kome mi živimo, pojavljuje se virusu koji je zaustavio svet, virus koji nismo u stanju da vidimo ali nas je opomenuo šta su prave ljudske vrednosti koje nas vraćaju na pravi put.

- Kada naša zemlja preuzmi borbu sa virusom, kada smo pokazali čitavom svetu da smo primer, kada smo pokazali da smo u svakom momentu spremni da pomognemo ljudima oko sebe, zato sam beskrajno ponosna na naše ljude, to je ono što mi daje snagu - rekla je Kisić Tepavčević.

- Hvala hiljadama onih koji su nosili lekove i hranu onima kojima je bila potrebna. Pokazali smo hrabrost i solidarnost - to je naša snaga. Pokazali smo kako se brani naša zemlja i kako se voli Srbija - rekla je ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Video: U Kombank dvorani o rezultatima u prvih 100 dana vlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poto

    6. februar 2021 | 11:49

    Svaka čast, na skali od 1—10 od mene čista 0, nula!

  • posmatrac

    6. februar 2021 | 11:53

    Niste u stanju da zaustavite nelegalnu gradnju na mojoj zemlji koju gradi kontraverzni biznismen Zorić Milija u selu Božetići,opština Nova Varoš...Pisao sam Predsedniku,Premijeru,Vladi,Ministru gradjevine,Ministru pravde,ma ne vredi,a Vi pričate o uspehu Vlade,svaka Vam čast!!!

  • Rez

    6. februar 2021 | 11:39

    Koje rezultate? 🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA