≫ 

Uhapšeni muškarci zbog sumnje da su pokušali da ubiju advokata Marka Vujoševića

Uhapšeni su N. I. (40), koji se tereti da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, dok je N. T. (29) osumnjičen za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela

  • 19
pucnjava, Resavska Printscreen RTS

Inspektori Trećeg odeljenja beogradske kriminalističke policije uhapsili su dva muškarca zbog sumnje da su pokušali da ubiju uglednog advokata Marka Vujoševića i njegovog telohranitelja Stefana Šapurića 21. januara u Resavskoj ulici u centru Beograda.

Kako je saopštio MUP, uhapšeni su N. I. (40) koji se tereti da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, dok je N. T. (29) osumnjičen za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Sumnja se da je N. I, 21. januara ove godine, u ulazu u zgradu, ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu dvadesetosomodišnjeg i četrdesetogodišnjeg muškarca. Tom prilikom ranjen je dvadesetosmogodišnjak, a N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je čekao osumnjičeni N. T.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjičeni N. I. pronađen je pištolj, kao i manja količina narkotika, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

N. T. se tereti i za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je, kako se sumnja, vozio automobil sa nepripadajućim tablicama.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Treći napad na advokata za godinu dana

Podsetimo, to je bio treći napad na Vujoševića za godinu dana, a 21. januara, oko 10 časova na advokata je pucano ispred njegove kancelarije u Resavskoj ulici u Beogradu.

Po rečima očevidaca ispaljeno je pet metaka. Ranjen je Stefan Š. (28), koji je bio u društvu sa advokatom Vujoševićem, a koji je, prema nezvaničnim informacijama, njegov telohranitelj.

Advokat je u napadu ostao nepovređen, a Stefan Š. je ranjen u predelu nogu. Nakon pucnjave prebačen je na Kliniku za ortopediju, nije bio životno ugrožen.

Video: Četiri sata saslušanja glumice Ive o slučaju Aleksić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    17. februar 2021 | 19:36

    Nije mi jasna činjenica: "ugledni" advokat, a ima telohranitelja. Jedno sa drugim nikako ne ide.

  • Sneza

    17. februar 2021 | 18:38

    Nije mi jasno zasto advokati imaju telohranitelje, mislim da je sad svima jasno. Zato jer sede na obe stolice i uzimaju pare od obe strane. E pa nek se cuvaju.Ko je ok..ide biciklom.

  • Advokat BG

    17. februar 2021 | 18:24

    Ugledan advokat?! Za njega niko nije čuo u pravničkim krugovima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA