≫ 

Za Ivankinu smrt ni posle mesec dana niko nije uhapšen. Auto kojim je udarena nađen, vozač slobodan

Ivankina ćerka Mirjana ističe da je vozilo locirano 2. februara, te da je sutradan prebačeno za Loznicu, ali još ne postoji naredba za njegovo veštačenje. Tužilaštvo nije dozvoljavalo oduzimanje vozila, ali su policajci ipak postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima

  • 4
Ivanka Mićić Foto: Privatna arhiva

Ivanka Mićić (62) izgubila je život gotovo na kućnom pragu u lozničkom mestu Voćnjak, kada ju je neko 28. januara oko 20.15 sati udario automobilom, a potom pobegao. Skoro mesec dana kasnije, iako je vozilo pronađeno, njena porodica nema nikakve informacije, a počinilac ne snosi sankcije.

- I dalje se ništa ne dešava, te smo odlučili da u sredu, 24. januara, odlučili da organizujemo protest ispred zgrade suda u Loznici. Predaćemo zahteve, da nam odgovore na pitanja koja sam podnela Višem tužilaštvu u Šapcu, i zahtevati da nas prime - kaže za "Telegraf" Ivankina ćerka Mirjana Mićić.

Kako objašnjava, "policija i dalje danonoćno radi na slučaju, ali tužilaštvo ćuti".

- Javni tužilac Olivera Jovanović, koja rukovodi istragom treba da nalaže mere i radnje policiji. U ovom slučaju policija kopa i rukama i nogama, donosi im dokase, a povrh svega treba da ih moli za naredbe. Još 10. februara je v.d. predsednika tužilaštva Mladenka Manojlović rekla da se slučaj vodi po hitnom postupku. Ne znam kakav je to hitan postupak, ukoliko je ovoliko vremena potrebno da se bilo šta desi. Ja sam tog dana u 12.30 išla da je pitam da mi objasni hitnost postupka jer mi nije jasno da se ništa ne preduzima - objašnjava Mirjana.

Ona ističe da je vozilo locirano 2. februara, te da je sutradan prebačeno za Loznicu, ali još ne postoji naredba za njegovo veštačenje. Tužilaštvo nije dozvolilo oduzimanje automobila, ali je policija postupila u skladu sa svojim ovlašćenjima i vozilo je ipak zaplenjeno.

- Protiv vlasnika vozila nije pokrenut krivični postupak. Ne mogu da ga uhapse, bahati se, na kraju će ispasti da mi je majka sama poginula - dodaje ona.

Kako kaže, od majke joj je ostala samo lična karta i račin da je platila kapelu lozničke bolnice, a potvrdu o smrti čekala je gotovo dve nedelje.

- Niko mi nije verovao da ja toliko dugo nemam potvrdu o smrti majke. Gurnuta sam u tu propast i ne mogu da dođem sebi kad pomislim šta sve može da se desi. Nju je na kraju čovek koji je radio obdukciju poslao u stanicu lozničke policije, a policajci su mi je doneli tek 10. februara. Još čekam da se oglase institucije. Tužilaštvo je tek 12. februara objavilo saopštenje da su preduzete radnje u toku - priča.

Mirjana dodaje da njen slučaj nije usamljen.

- Ovo nije prvi slučaj. Otac deteta koje je na biciklu udario automobil rekao mi je da je slučaj zatvoren time da je bicikl ukraden. Slučaj je bio zaveden pod nekim drugim brojem, a vodio ga je isti javni tužilac. Ženu je udario automobil na pešačkom prelazu. Srećom, imala je samo lakše povrede. Kada je prijavila slučaj, navela je i automobil i broj tablica, a počinilac je u tužilaštvu i dalje zaveden kao NN lice - ogorčena je ona.

Ističe da majku ne može niko da joj vrati, ali da joj institucije na ovaj način produžavaju agoniju.

- Svi građani su ogorčeni jer je ovo kap koja je prelila čašu. To se ponavlja jer šaka ljudi upravlja tužilaštvom. Kad sam vodila dete u školu, zaustavila me je žena koju ne poznajem. Ona je vlasnica lokala, tamo radi sama. Plakala je, pitala me da li je protest u sredu u 12 sati i rekla da će da zatvori lokal i da dođe - priča Mirjana.

"U vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila dana 28. 1. 2021. godine, u mestu Voćnjak u ovom tužilaštvu vodi se predistražni postupak protiv NN izvršioca zbog krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 4 Krivičnog zakonika i krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl. 296 Krivičnog zakonika, te da se od strane OJT Loznica i Policijske stanice Loznica preduzimanju sve zakonom predviđene radnje i aktivnosti radi utvrđivanja identiteta lica koje je učestvovalo u ovoj saobraćajnoj nezgodi", rečeno je za "Telegraf" iz Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici.

Kako su dodali, nisu u mogućnosti da otkriju više informacija kako ne bi došlo do ometaja istrage.

Podsetimo, u centru Loznice na više mesta istaknuti su plakati sa likom nastradale žene na kojima je i pitanje, upućeno nepoznatom vozaču - "Zašto, zašto nisi stao da mi pomogneš?"

- Svi smo mi vozači, svima može da se desi da udare nekog, ali je ljudski stati da se povređenom pomogne. Ne mogu ni da ožalim majku kako treba, moram da čekam da se neko oglasi - rekla je tada Mirjana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    22. februar 2021 | 15:37

    Ako je stvarno Tuzilac isti u vecini predmeta i tacno u tekstu navedeno ima dostabelemenata za krivicnu odgovornost Tuzioca. Pogotovu je zanimljivo da je vozilo ukradeno i da nema vozaca i obustavlja postupak i neizdavanje naloga za istragu, vestacenje.... U najmanju ruku saucesnik u ubistvima, pretpostavljam da ovo nije kraj

  • Vuk

    22. februar 2021 | 16:46

    Strasno je kakve se stvari desavaju. Na zalost cerka od preminule je pre 15ak godina mog sestrica poslala u invalide, pola glave mu je plastika, a ona nike odgovarala. Cak je tadasnji njen zet Viko dojurio u sanatorijum i sve zataskao, a Mirjanu zaposlio u granicnu policiju

  • COA

    22. februar 2021 | 16:18

    Opstrukcija celog slucaja od momenta nesrece pa do dana danasnjeg od strane tuzilastva. Javna tajna u Loznici je ko je pocinilac i ko su mu pomagaci....svi znaju osim tuzilastva....dozvoljava se pociniocu da utice na svedoke,da uklanja dokaze i u krajnjem slucaju spremi za bekstvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA