• 6

Uhapšen investitor zbog nepoštovanja zabrane radova: Gradio na Vračaru mimo odobrene dozvole

, Telegraf

Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv investitora zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole

  • 6
Hapšenje, uhapšen biznismen, lisice, mito, korupcija

Foto ilustracija: Shutterstock

Sekretarijat za inspekcijske poslove saopštio je da je u prepodnevnim časovima policija lišila slobode investitora radova na izgradnji poslovno-stambenog objekta u Sazonovoj ulici br. 21 i odredila mu zadržavanje od 48 časova, zbog nepoštovanja rešenja građevinske inspekcije.

Kako je precizirano u saopštenju, građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove vrši inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova na navedenom obejktu. Investitor radova poseduje Rešenje o građevinskoj dozvoli izdato od Odeljenja za građevinske i komunalne poslove Uprave GO Vračar, kojim se odobrava izgradnja jednostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta kao i Potvrdu o prijavi radova izdatu od istog organa.

Inspekcijskom kontrolom izvršenom 28. novembra prošle godine građevinski inspektor je utvrdio da na objektu u izgradnji postoje odstupanja od projektne dokumentacije, koja je sastavni deo građevinske dozvole. Rešenjem građevinskog inspektora naložena je obustava radova i investitoru je dat rok od 30 dana za izmenu građevinske dozvole.

Terenskom inspekcijskom kontrolom izvršenom 4. januara ove godine utvrđeno je da su na spornom gradilištu nastavljeni radovi i nakon donošenja rešenja o obustavi, kao i da je započeta izgradnja četvrtog sprata. S obzirom da ovi radovi nisu odobreni građevinskom dozvolom, ni tehničkom dokumentacijom koja je njen sastavni deo, gradilište je zatvoreno. O istom je obaveštena nadležna Policijska stanica u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji. Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv investitora istoga dana zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.

Radovi nastavljeni, oznake zatvorenog gradilišta uklonjene

Inspekcijskom kontrolom izvršenom 2. februara ove godine utvrđeno je da su radovi na gradilištu nastavljeni i pored svih ranijih inspekcijskih zabrana, kao i da su uklonjene oznake zatvorenog gradilišta, te su iste ponovo postavljene, zbog čega je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneta dopuna krivične prijave protiv investitora zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole i povrede službenog pečata i znaka.

Postupak pred ovim organom se i dalje vodi. U toku je donošenje rešenja za uklanjanje svih radova izvedenih suprotno tehničkoj dokumentaciji koja je sastavni deo građevinske dozvole.

Sekretarijat za inspekcijske poslove apeluje na građane da izvode radove isključivo u skladu sa izdatim građevinskim dozvolama, jer će se svako odstupanje od ovog pravila sankcionisati.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posmatrac

    Na mojoj zemlji kontraverzni biznismen izgradio objekat bez dozvole,imalo resenje o uklanjanju,skinuo trake i zavrsio,a tuzilastvo se izjasnilo da nema elemenata krivicnog dela vec prekrsajna prijava,Nova Varos je u pitanju...

  • Тодорић

    На старом граду,Венизелосова 54, само четири спрата више,и ником ништаааа иако је инвеститор под кр.гоњењем,завршен је објекат.Ето,неко може,неко не може,зависи од дебљине везе...

  • Рус

    Ima li ime i prezime investitor ili je samo ovo vest za javnost kako bi narod rekao bravoo..??

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima