≫ 

30 dana pritvora osumnjičenom za smrt Lozničanke: Zbog uznemirenja građana oglasila se i ministarka

Osumnjičeni Đ. D. (36) uhapšen posle 25 dana, najpre mu određeno 48-časovno zadržavanje

  • 1
saobraćajna nesreća, Loznica, Ivanka Mićić Foto: Privatna arhiva

Odlučujući o predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici sudija za prethodni postupak lozničkog Osnovnog suda doneo je rešenje o određivanju pritvora do 30 dana osumnjičenom Đ. D. (36) iz Loznice za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 28. januara na putu Loznica – Tršić, u kojoj je poginula Ivanka M. (62) iz Tršića, a on pobegao sa lica mesta.

U saopštenju dostavljenom od OJT navodi se da je pritvor određen zbog postojanja "osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke".

- Osumnjičeni, njegov branilac i OJT u Loznici imaju pravo na žalbu u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom veću Osnovnog suda u Loznici.

OJT je uložilo žalbu na ovo rešenje jer sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor osumnjičenom po još dva osnova za određivanje pritvora: zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemirenja javnosti, što je u predlogu tražilo OJT - stoji u saopštenju Tužilaštva.

Odluka na žalbu OJT treba da bude doneta do ponedeljka. Iz tužilaštva objašnjavaju da ukoliko je pritvor određen po još dva tražena osnova onda može da bude produžen, a ako ostane samo po osnovu "uticanje na svedoke" posle završenog ispitivanja svedoka osumnjičeni može da bude ranije pušten iz pritvora, piše Blic.

Ministarka pravde Maja Popović danas je bila u Loznici i rekla da je sastanak realizovan u jako kratkom roku imajući u vidu uznemirenje građana zbog saobraćajne nesreće u kojoj je jedno lice izgubilo život.

Ona je kazala da je došlo do uznemirenja građana pričom da postoje određene okolnosti koje dovode u sumnju objektivnost rada i tužilačke organizacije i suda.

Posle sastanka sa nadležnim pravosudnim organima, ona je izjavila da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je 28. januara nastradala žena.

Sastanku su prisustvovali predsednica Osnovnog suda u Loznici, predsednik Višeg suda u Šapcu i predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu, kao i postupajući tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, Viši tužilac u Šapcu i Apelacioni tužilac iz Novog Sada, saopštila je ministarka.

saobraćajna nesreća, Loznica, Ivanka Mićić mesto nesreće / Foto: Privatna arhiva

- Do sada, po svim izveštajima i pokazateljima nije napravljena nijedna greška, niti je povređen zakon ni u jednom smislu.

Mojim obraćanjem želim da pokažem da je Vlada Srbije na terenu sa svojim građanima kako bi svim građanima pokazali da smo odlučni u borbi i da ne postoje zaštićeni od bilo kog krivičnog dela i da niko u Srbiji neće biti amnestiran zbog njegove partijske pripadnosti, ili njegovog finansijskog stanja - rekla je ona.

saobraćajna nesreća, Loznica, Ivanka Mićić Poginula Ivanka M. / Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, sumnja se da je uhapšeni muškarac, 28. januara oko 20.15 časova, upravljajući automobilom izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginula Ivanka M. Policija ga je, po nalogu tužilaštva, uhapsila 23. februara i osumnjičenom je bilo određeno zadržavanje do 48 sati.

Nezadovoljni načinom rada OJT u ovom slučaju građani Tršića, Voćnjaka i Loznice u sredu su organizovali protestni skup ispred lozničkog OJT.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA