• 4

Sprečen šverc migranata: Carinici zaustavili kamion, a u njemu 10 osoba. Nisu znali da idu u Srbiju

Ovo nije prvi slučaj da se migranti, koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, greškom nađu u Srbiji

  • 4
VRANJE MIGRANTI KAMION

Foto: Tanjug/ Uprava carina

Carinici su danas u unutrašnjosti jednog kamiona otkrili grupu od deset migranata, među kojima je bilo i četvoro dece.

Ovo nije prvi slučaj da se migranti, koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, greškom nađu u Srbiji, saopštila je Uprava carina.

Migranti nisu znali da su ovoga puta ušli u kamion čija je krajnja destinacija Srbija, jer su otkriveni u kamionu kojim je prevožena ocarinjena roba za firmu čije je sedište u okolini Bujanovca.

Naime, kada je po zahtevu za istovar robe, kamion beogradskih registarskih oznaka pristigao u pomenutu firmu, dežurni službenik iz carinske ispostave Vranje je prilikom skidanja carinske plombe začuo ljudske glasove u unutrašnjosti vozila.

VRANJE MIGRANTI KAMION

Foto: Tanjug/ Uprava carina


VRANJE MIGRANTI KAMION

Foto: Tanjug/ Uprava carina


VRANJE MIGRANTI KAMION

Foto: Tanjug/ Uprava carina

O sumnji da se u kamionu nalaze migranti odmah su obavešteni MUP i nadležno tužilaštvo.

Čim je otvoren tovarni deo kamiona, pred carinicima i policajcima ukazalo se šest odraslih osoba i četvoro dece, a reč je o porodicama avganistanskih državljana koji su u taj kamion ušli u Grčkoj sa ciljem da dođu do Evrope.

Uprava carina Srbije podseća da, pored toga što svakodnevno sprečava carinske prekršaje, aktivno radi na sprečavanju ilegalnih migracija, o čemu govori i podatak da je samo tokom prethodne godine sprečeno 1.148 osoba u pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    Ako se zna da ušli u Grčkoj onda ih odmah deportovati u Grčku. Postupiti kako i drugi rade a ne praviti se najhumaniji. Non stop ulaze preplaviće nas.

  • Uzas

    Treba ih vratiti u Avganistan a ne stavljati ih u migrantske centre ovde. Te migrantske centre placamo mi!!! A ja ih prva ne zelim ovde. Sto dalje odavde to bolje. I bilo bi lepo i zabraniti im i ulazak i tranzit ovde, npr narednih 5 godina :)

  • Lejla

    Ko je to nama došo...blago, blago...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima