• 0

Suđenje Kostiću ponovo odloženo jer se nije pojavio jedini svedok: U sud došao s kapuljačom na glavi

Kostić se tereti za dva krivična dela nedozvoljene polne radnje

  • 0
Darko Kostić, nastavak suđenja

Foto: ATA images

Suđenje Darku Kostiću ponovo je odloženo jer se opet nije pojavio jedan svedok, portir iz zgrade u kojoj on živi, u kojoj se navodno dogodio incident.

Sledeći pretres zakazan je za 19., odnosno 21. april, do kada bi sud trebalo da odluči i o predlogu advokata odbrane da suđenje počne iz početka.

Na suđenju je, međutim, Kostićev branilac Dimitrije Ilić zatražio da suđenje krene ispočetka pred tročlanim sudskim većem, a ne kao što je suđeno do sada pred sudijom pojedincem.

Odluku do 19. aprila treba da donese sudija u tom predmetu - da li će nastaviti suđenje kao sudija pojedinac ili će premet ustupiti tročlanom sudskom veću, na čelu sa presedavajućim koji ima specijalna znanja iz odlasti zaštite dece i maloletnika, s obzirom na to da je jedan od oštećenih bio maloletan, objašnjeno je Tanjugu.

Maloletniku je na početku suđenja postavljen punomoćnik u ovom predmetu u skladu sa posebnim zakonom o maloletninicima, ali prema stavu Kostićeve odbrane, ovaj predmet je upravo zbog toga trebalo da sudi sudsko veće, sa posebnim znanjim o zaštiti maloletnika.

Na suđenju 19. aprila trebalo bi da svedoči pomenuti portir iz Kostićeve zgrade.

Kostiću se sudi zbog optužbi da je izvršio krivicna dela polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga prema jednom maloletniku u to vreme od 15 godina i jednom punoletnom mladiću.

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima