≫ 

Deda (86) iz Lebana, koji je pucao u provalnika, pušten iz pritvora

Obradovao je svoje ukućane kada se u 10 sati pojavio na pragu svog doma u pratnji policije

  • 58
Milutin Cvetković, Lebane Foto: privatna arhiva/Rešetka.rs

Na iznenađenje cele porodice, Milutin C, koji je juče pritvoren na 48 sati zbog toga što je u toku noći pucao na provalnika, pušten je jutros iz pritvora po nalogu Višeg tužilaštva u Leskovcu i poprilično je obradovao svoje ukućane kada se u 10 sati pojavio na pragu svog doma u pratnji policije, navodi portal rešetka.rs.

Kako kaže za Rešetku njegova ćerka Slavica, na njegovom oslobađanju lično je insistirao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Tata je umoran i trenutno spava jer je pod jakom zdravstvenom terapijom. Inače, nadležni su se u pritvoru prema njemu ponašali više nego korektno, imao je hranu i bilo mu je toplo - kaže Slavica.

Aleksandar Vulin je sinoć povodom slučaja u Lebanu gde je penzioner u svojoj kući iz pištolja ranio muškarca koji je pokušao da ga opljačka, izjavio da čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru i obećao i da će predložiti ministarki pravde da povede raspravu o mogućoj promeni definicije nužne odbrane.

- Ja i moja porodica gospodina Vulina ovog trenutka kujemo u zvezde i molimo se za njegovo zdravlje. On je lično jutros zvao i raspitivao se da li su mog oca pustili iz pritvora. Saslušali su ga u osam sati i dovezli kući - komentariše Milutinova ćerka.

Nakon vesti da je Milutin pucao na provalnika, na društvenim mrežama krenule su salve komentara gde građani traže “pravdu za dedu”, opravdavaju njegov postupak i traže promenu Zakon o zaštiti privatne svojine.

Lebančani kažu da je Milutin najpošteniji čovek u ovoj varoši, a pritom je i bivši policajac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    14. mart 2021 | 13:40

    Za dedu ,promeniti zakon i nazvati ga ,,dedin zakon,, ,pa ko budeo pozeleo u pljacku da zna sta ga ceka !

  • SVM

    14. mart 2021 | 13:30

    KONAČNO. PA ŠTA DRUGO DA URADIMO NEGO DA PUCAMO AKO NAM NEKO NOĆU PROVALI U KUĆU I NAPADNE NAS ILI ČLANA PORODICE,DA BI NAS OPLJAČKAO ILI POVREDIO

  • Boža zemunac

    14. mart 2021 | 13:41

    Deko živ bio i Bog te čuvao na mnogaja ljeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA