• 9

Uhapšen poznati niški političar: Bio je narodni poslanik i zamenik gradonačelnika

, Telegraf

Izabran je za direktora JKP "Toplana" 2001. godine

  • 9
Ljubivoje Slavković

Ljubivoje Slavković Foto: D. K.

Poznati niški političar i privrednik Ljubivoje Slavković (69) uhapšen je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

On i njegov kolega Lj.S. (69) se terete da su preduzeće "Blok signal" oštetili za 2.656.482 dinara jer su prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD "Blok signal".

-  Sumnja se da je Lj.S. poklonio automobil marke "škoda" I.S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.680 dinara dok je I.S. njemu poklonio "mazdu" i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara - naveo je MUP.

Više javno tužilaštvo u Nišu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenih Lj.S . i I. S., zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Takođe, sudu je podnet predlog da se okrivljenima odredi pritvor radi sprečavanja da utiču na svedoke koje je potrebno ispitati u daljem toku istrage.

Ljubivoje Slavković je godinama unazad u Nišu obavljao rukovodeće funkcije u preduzećima a bio je i politički aktivan. Obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi "Pčelica", Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji kao i privatnoj firmi MGF Promo.

Izabran je za direktora JKP "Toplana" 2001. godine, bio je narodni poslanik Socijaldemokratije, a 2004. se kandidovao za gradonačelnika Niša. Zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. postao direktor "Blok signala DOO" koje je ubrzo otišlo u stečaj. Isključen je iz SNS 2014.

Godine zbog odbijanja da se povuče sa duplih funkcija jer je bio i zamenik gradonačelnika i član Skupštine PD "Jugoistok".

Video: Uhapšene dve osobe sa Beogradske poslovne škole zbog zloupotrebe položaja

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima