≫ 

Uhapšen poznati niški političar: Bio je narodni poslanik i zamenik gradonačelnika

Izabran je za direktora JKP "Toplana" 2001. godine

  • 9
Ljubivoje Slavković Ljubivoje Slavković Foto: D. K.

Poznati niški političar i privrednik Ljubivoje Slavković (69) uhapšen je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

On i njegov kolega Lj.S. (69) se terete da su preduzeće "Blok signal" oštetili za 2.656.482 dinara jer su prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD "Blok signal".

-  Sumnja se da je Lj.S. poklonio automobil marke "škoda" I.S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.680 dinara dok je I.S. njemu poklonio "mazdu" i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara - naveo je MUP.

Više javno tužilaštvo u Nišu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenih Lj.S . i I. S., zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Takođe, sudu je podnet predlog da se okrivljenima odredi pritvor radi sprečavanja da utiču na svedoke koje je potrebno ispitati u daljem toku istrage.

Ljubivoje Slavković je godinama unazad u Nišu obavljao rukovodeće funkcije u preduzećima a bio je i politički aktivan. Obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi "Pčelica", Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji kao i privatnoj firmi MGF Promo.

Izabran je za direktora JKP "Toplana" 2001. godine, bio je narodni poslanik Socijaldemokratije, a 2004. se kandidovao za gradonačelnika Niša. Zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. postao direktor "Blok signala DOO" koje je ubrzo otišlo u stečaj. Isključen je iz SNS 2014.

Godine zbog odbijanja da se povuče sa duplih funkcija jer je bio i zamenik gradonačelnika i član Skupštine PD "Jugoistok".

Video: Uhapšene dve osobe sa Beogradske poslovne škole zbog zloupotrebe položaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. mart 2021 | 11:33

    Da se grade zatvori a ne kovid bolnice po procenama analiticara 100.000 ljudi treba pohapsiti u Srbiji i oduzeti imovinu

  • Ris

    24. mart 2021 | 11:38

    Lija, lija pa dolija.

  • Milivoje Jovović

    24. mart 2021 | 11:49

    Šteta vidi mu se po faci da je prava dobrica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA