Niškom političaru ukinut pritvor: Zabranjeno mu da prilazi, sastaje se i razgovara sa svedocima

Ljubivoje Slavković je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

  • 1
Ljubivoje Slavković Foto: D. K.

Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor Ljubivoju Slavkoviću (69), poznatom niškom političaru, nekadašnjem zameniku gradonačelnika Niša, a sada zaposlenom u PD „Blok signal“ koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio zloupotrebu položaja odgovornog lica, i zamenio je blažom merom.

Kakojavlja Blic, Slavkoviću je umesto pritvora izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa nesaslušanim svedocima u ovom slučaju.

Slavković je uhapšen 23. marta u akciji Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije MUP-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda zajedno sa I. S. (44) odgovornim licem tog privrednog društva, koji se takođe sumnjiči za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Kako je saopštio MUP Srbije oni se sumnjiče da su u martu 2019. godine prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD „Blok signal“, čime su oštetili ovo privredno društvo za više od 2,6 miliona dinara.

- Sumnja se da je Lj. S. poklonio automobil marke „škoda“ I. S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio „mazdu“, Lj. S., i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara. Na ovaj način su osumnjičeni naneli štetu PD „Blok signal“ Niš u iznosu od 2.656.482 dinara - saopštio je MUP Srbije.

Kako se navodi u saopštenju po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli navedena vozila, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

Slavković je političku karijeru počeo još 1974. godine, a prvi put u žižu javnosti dolazi krajem devedesetih godina kao jedan od lidera DOS-a u Nišu. Od partijskih funkcija bio je potpredsednik Socijaldemokratije Vuka Obradovića a kasnije i potpredsednik Okružnog odbora SNS u Nišu.

Jedno vreme bio je zaposlen u Ei Niš kao i u privatnom preduzeću MGF Promo Niš dok je na mesto JKP „Gradska toplana“ bio postavljen 2001. godine, odakle je smenjen godinu dana kasnije. Kao član Socijaldemokratije bio je i narodoni poslanik 2001.godine. Na parlamentarnim izborima 2003.godine bio je na listi “Odbrana i pravda – Vuk Obradović i Borivoje Borović” a u jesen 2004. godine bio je kandidat za gradonačelnika Niša ispred grupe građana “Za Niš”. Odlukom Skupštine grada Niša, u septembru 2012.godine imenovan je za zamenika gradonačenika Niša. Iz SNS je isključen u oktobru 2014. godine jer je istovremeno obavljao i funkciju zamenika zamenik gradonačelnika i člana Skupštine preduzeća „Jugoistok“ a odbijao je da se povuče sa jedne od njih. U 2014. godini bio je i direktor preduzeća „Blok singnal“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA