≫ 

Vođa Alkatraza priznao krivicu, osuđen na 17 meseci: Moraće i da plati kaznu

Sporazum je prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Damjan Šobić (38) je za kaznu od 17 meseci zatvora i 400.000 dinara priznao da je u stanu nedozvoljeno držao pištolj "marke "Steyer M9" brušenog serijskog broja, kao i 13 komada metaka.

Njemu je nakon toga ukinut pritvor u kojem je bio od hapšenja 25. februara i određen mu je kućni pritvor.

Šobić je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja, kojio je potvrdio Prvi osnovni sud u Beogradu, rečeno je Tanjugu.

Presudom su mu oduzeti sporni pištolj i municija, koji su prilikon pretresa pronađeni, a bili su skriveni u komodi koja ima duplo dno. Sud mu je danas takođe ukinuo pritvor i zamenio ga merom zabrane napuštanja stana, koja će trajati do stupanja na izdržavanje kazne, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Šobić je bio uhapšen 25. februara, a tada je izbegao saslušanje tužilaštvu navodeći da se ne oseća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, nakon čega mu je određen pritvor.

Nakon više od mesec dana, on je odlučio da prizna radnje izvršenja krivičnog dela, odnosno priznao je da su pronadeni pištolj i municija u njegovom vlasništvu, te je inicirao zaključenje sporazuma sa tužilaštvom.

Šobić je inače više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada ponovo osuđen.

To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Interventne jedinice MUP-a pronađen pištolj "glok" i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA