≫ 

Sve o akciji "Gnev": Postoji spisak, padaće zbog dilovanja droge, utaje poreza i nelegalne gradnje

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da postoji spisak bezbednosno interesantnih osoba koje se nalaze u svakoj opštini i zadatak policije je da ih sankcioniše

  • 0
Akcija Gnev policija hapšenje

Foto: MUP RS, Rina

Policijska akcija "Gnev", koja je počela proteklog meseca je trajnog karaktera, ali ono što je najavljeno jeste da neće "pasti" samo narko dileri i ilegalni prodavci oružja, već će kazna stići i one koji nelegalno grade ili ne plaćaju porez.

- Postoji spisak bezbednosno interesantnih osoba koje se nalaze u svakoj opštini i zadatak policije je da ih sankcioniše. Padaće zbog utaje poreza, nelegalne gradnje, ilegalnog posedovanja oružja, dilovanja droge, jedino je važno da se ti ljudi, u skladu sa zakonom, sklone sa ulice - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u gostovanju na tv "Hepi".

On je istakao da se akcija vodi protiv dilera droge i da "policija ima nultu toleranciju na narkotike i ulični kriminal".

- Država neće dozvoliti da se ponovi grupa Veljka Belivuka. Merilo uspeha države protiv organizovanog kriminala je da svaka sledeća grupa bude manje opasna, lošije organizovana i da njeno delovanje kraće traje - dodao je Vulin.

On je istakao i da je Ministarstvo unutražnjih poslova "pokrenulo akciju vraćanja pozornika na ulice, u kvartove."

Najveća hapšenja tokom akcije "Gnev"

 

Prvo zabeleženo lišavanje slobode u okviru ove akcije dogodilo se 11. marta, a od tada su "pali" dileri, nezakoniti vlasnici oružja, ali i oni okrivljeni za ugrožavanje sigurnosti.

U okviru akcije uhapšeni su srpski, ali i strani državljani. Kod nekih su pronađene velike količine narkotika i arsenali oružja, dok drugi možda nisu kod sebe imali velike količine zabranjenih supstanci, ali je policija morala svojski da se potrudi da ih uhvati.

Sprečena primopredaja 50 kilograma droge

 

Pet lica je lišeno slobode u Beogradu kada su policajci u okviru akcije "Gnev" osujetili primopredaju oko 50 kilograma marihuane.

Uhapšeni su B. P. (25), N. S. (25), Ć. O. (32), I. S. (25) i A. L. (23) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Sumnja se da su B. P. i Ć. O., u naselju Miljakovac, iz gepeka automobila marke "pežo" kojim je upravljao I. S., a u kojem se nalazila i A. L., pokušali da preuzmu marihuanu spakovanu u dve velike torbe i jedan džak - navedeno je u saopštenju MUP-a.

Policija je u blizini mesta primopredaje zatekla i N. S.

Kako se sumnja, ova droga je transportovana sa područja Bujanovca ka Beogradu u cilju dalje prodaje, a pretresom stanova i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste, policijski službenici pronašli su manju količinu droge, pripremljene za dalju prodaju, kao i veće količine novca.

Krio 33 kilograma marihuane u automobilu

 

D. M. (62) uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kada je policija kod Brusa u njegovom automobilu pronašla oko 33 kilograma marihuane.

Pregledom automobila "pasat", koji je osumnjičeni koristio, policija je u prepravljenim šupljinama vozila pronašla 59 paketa ove droge.

Sumnja se da ju je on u vozilo spakovao na teritoriji KiM.

Bačen na pod, stavljene mu lisice, u automobilu pronađena droga

 

B. B. (38) je u svom vozilu imao još veću količinu marihuane - oko 38 kilograma.

Na snimku MUP Srbije vidi se kako osumnjičeni leži na betonu pored automobila, dok u pozadini zavija policijska sirena, a policajac mu lisicama vezuje ruke iza leđa. Potom su ustanovili da su ručno izrađeni bunkeri u automobilu puni droge.

- Pregledom automobila "nisan" kojim je osumnjičeni upravljao, otkriveni su specijalno izrađeni bunkeri u kojima je pronađeno 86 paketa marihuane, ukupne težine oko 38 kilograma. Kako se sumnja, drogu je B. B. transportovao radi dalje prodaje - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Laboratorija kod Bajine Bašte

 

Beograđanin Z. P. (57) je u vikendici i pomoćnom objektu koje koristi u Bajinoj Bašti napravio kompletnu laboratoriju za uzgoj marihuane.

Policija je tamo pronašla saksije kanabisa, opremu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, dve vagice za precizno merenje, dve ručne radio stanice i sedam mobilnih telefona.

Zaplenjen arsenal oružja

 

Policija je pre nekoliko dana u okviru ove akcije u Pančevu, Smederevu i Vršcu zaplenila pravi arsenal oružja i tom prilikom su podnete krivične prijave protiv pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zaplenjeni su automatska puška, tri bombe, tri pištolja, lovačka i vazdušna puška, 435 metaka, a u stanu i drugim prostorijama pedesetšestogodišnjeg muškarca u okolini Vršca pronađeni su automatska puška, pištolj, bomba, lovačka i vazdušna puška i 185 metaka.

U kući dvadesetčetvorogodišnjeg mladića u okolini Vršca nađen je pištolj, kao i u kući šezdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Alibunara.

Policija je u kući četrdesetdvogodišnjeg muškarca iz okoline Opova pronašla ručnu bombu, a još jedna ručna bomba, kao i 250 metaka raznog kalibra, nađeni su u kući šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca iz okoline Kovina.

Bežao od policije, pa skočio u reku

 

I. R. (33) iz čačka kod sebe nije imao veliku količinu droge, ali su on i muškarac sa kojim je bio u vozilu policiji priredio jurnajvu.

On je bio suvozač u "škodi" i najpre je kroz prozor prosuo beli prah za koji se sumnja da je amfetamin, nakon što je policija pola sata nakon ponoći u Preljini pokušala da zaustavi ovaj automobil kojim je upravljao muškarac (27).

Vozač se tom prilikom oglušio o naređenje policije i nastavio da se kreće ka Ovčar Banji, a nakon toga je u mestu Parmenac zaustavio automobil, iz koga je istrčao I. R, preskočio zaštitnu ogradu i ušao u reku, a policija ga je odmah uhvatila i izvukla.

Policija je oko 40 grama praha za koji se sumnja da je amfetamin našla na mestu gde je bačen, kao i u suvozačevim vratima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA