Stranci uzburkali noć na prelazu Gradina: Carinici zavirili u bembaru i našli pune torbe

Pozamašan plen srpske carine

  • 3
Carina Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 18. aprila na izlazu graničnog prelaza Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 17 flaša viskija i gotovo 300 grama semena marihuane.

Seme marihuane je otkriveno kada je na prelaz oko 20 časova pristigao"BMW" bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji bugarski državljanin putujući iz Španije ka Bugarskoj.

Tokom detaljnog pregleda automobila, službenici su iza zaštitne plastike u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli plastičnu kesu ispunjenu ampulama u kojima se nalazilo seme marihuane.

Nakon preciznog merenja utvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 276 grama semena, odnosno 4.005 semenki zapakovanih u 92 providne ampule.

Nekoliko sati kasnije, oko 03.45 časova, na prelaz je stigao i "BMW" austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji turski državljanin u društvu 29-godišnjeg sunarodnika.

Iako su obojica putnika službenicima rekla da nemaju ništa da prijave, ubrzo je utvrđeno da se u prtljažniku nalaze torbe prepune viskija.

Naime, iako je prema važećim propisima dozvoljeno sa sobom preko granice nositi 1 litar žestokog alkoholnog pića, ova dvojica putnika su ponela čak 17 flaša od čega najviše Čivasa (14 flaša od 0,7l) i Balantajna (3 flaše od 0,7l).


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA