≫ 

Šest srpskih policajaca i jedan u penziji pali zbog mita: Na prelazu Merdare propuštali za novac

Osumnjičeni za postupanje u periodu od septembra 2019. do oktobra 2020. godine

  • 4
Policajac hapsi policajca, policija hapšenje Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su šestoricu policijskih službenika zaposlenih u Policijskojstanici Kuršumlija, kao i jednog policajca u penziji zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

Uhapšeni su D. R. (50), S. P. (51), D. F. (52), Lj. P. (63), M. S. (63), M. M. (50), kao i G. Ć. (1966), koji je u međuvremenu penzionisan.

Oni su, kako se sumnja, od septembra 2019. do oktobra 2020. godine, prilikom kontrole osoba na Zajedničkoj tački prelaska Merdare od njih tražili i uzimali novac kako bi im omogućili prelazak iako nisu imali odgovarajuću dokumentaciju.

Osumnjičeni se, takođe, terete i da su bez čekanja u redovima, uz novčanu naknadu, propuštali vozače autobusa i putničkih vozila. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile lala

    28. april 2021 | 15:56

    Steta sto je moralo toliko dugo da se ceka. Dobro je da je MUP poceo sa ciscenjem svojih redova. Sad samo da vidimo i teske zatvorske kazne jer se radi o sluzbenicima drzave koji su trebali da stite drzavu a ne da je potkradaju i sramote ( bar po 10 godina svakom).

  • Bobi Vranje

    29. april 2021 | 04:34

    Koja sreca bi bila da su samo oni. Ja znam u Vranju bar desetinu koje bi trebalo osuditi po 40 god.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA