≫ 

Srbija raspisala poternicu za Radojem Zvicerom: Povezan sa više likvidacija u našoj zemlji

Veruje se da je Zvicer učestvovao u organizaciji najmanje tri ubistva u Srbiji i regionu i regrutovanju novih članova klana u Srbiji, i to preko Veljka Belivuka

  • 0
Radoje Zvicer Foto: Vijesti

Država Srbija raspisala je poternicu za Radojem Zvicerom, vođom kavačkog klana i šefom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, zbog sumnje da je povezan sa više likvidacija u našoj zemlji. Prema nezvaničnim informacijama, istražni organi pokrenuli su istragu protiv Zvicera zbog sumnje da je naručio brojna ubistva na teritoriji Srbije, piše Blic.

Veruje se da je Zvicer učestvovao u organizaciji najmanje tri ubistva u Srbiji i regionu i regrutovanju novih članova klana u Srbiji, i to preko Belivuka.

Pojedine informacije pokazuju da srpski istražni organi imaju veliki broj materijalnih dokaza koji upućuju na sumnju da su “kavčani” odgovorni za nekoliko ubistava u Srbiji, ali i u regionu. Upravo zbog toga, Srbija je, između ostalog, raspisala poternicu za Zvicerom.

- Sumnja se da se on krije u Crnoj Gori - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Međutim, od Zvicera ni traga ni glasa. Pored Srbije, vođu "kavčana" potražuje i Crna Gora, čiji istražni organi ne mogu da mu uđu u trag još od februara ove godine. On je sa radara policije ove zemlje nestao nakon hapšenja Veljka Belivuka i njegovih saradnika.

Krajem januara viđen poslednji put

Poslednji put Zvicer je viđen krajem januara kada su Belivuk i Marko Miljković Mare, njegova “desna ruka”, otišli avionom za Tivat, gde ih je dočekao Zvicer i njegovo obezbeđenje.

Niti su se krili, niti su tajno ušli u Crnu Goru, štaviše, otvoreno su se vozikali Zvicerovim blindiranim automobilom. Čak su Miljković, Belivuk i Zvicer u jednom trenutku privedeni u Crnoj Gori na informativni razgovor, a potom pušteni.

Boravili su na primorju nekoliko dana, a onda su se Miljković i Belivuk avionom vratili u Beograd, gde su ubrzo uhapšeni u sklopu istrage o ubistvima više osoba. Od tada se ništa više nije čulo o Zviceru i njegovom kretanju.

Prošlog četvrtka policija Crne Gore pokrenula je akciju hapšenja pripadnika kavačkog klana, kojom je privela Slobodana Kašćelana, jednog od vođa ove kriminalne grupe. Za Zvicerom, naveli su, raspisali su poternicu.

Sumnja se da je Zvicer naručio ubistvo navodno "škaljarca" Milića Minje Šakovića, čija je likvidacija sprečena u martu, zahvaljujući holandskim vlastima koje su obavestile crnogorske kolege da se priprema zločin, koji su nakon toga uspeli da identifikuju osumnjičene izvršioce i uhvate ih pre nego što su pokušali da nameru sprovedu u delo.

Kavački klan u sukobu je sa škaljarskom grupom, a rat između njih na ulicama Beograda bukti još od 2015. godine. I jedan i drugi klan su aktivno učvršćivali svoje veze s vođama srpskog podzemlja i tako u velikoj meri preselili svoj sukob na ulice Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA