≫ 

Zoran probao da spase dečaka iz septičke jame: "Mislio sam ugledaću mehurove, a on se odmah udavio"

* Rupa duboka 1,8 m, ispunjena vodom i fekalijama * Mlađi brat alarmirao pomoć

  • 14

- Čuo sam panične pozive: "Zorane, Zorane..." Istrčao sam i video komšinicu Vidu, bila je uspaničena, prvo je pokušala da dozove moga brata, ali njega nije bilo kod kuće, pa je dotrčala do nas. Vrištala je: "Zorane, Zorane... Palo je dete u šaht!" Sa sinom sam otrčao do njihovog dvorišta, pogledao sam u rupu, od mališana nije bilo traga, jadnik se već udavio – ovako jučerašnju nesreću u niškom naselju Karaula opisuje Zoran Marković, komšija porodice šestogodišnjeg U. L. koji se utopio u septičkoj jami.

Do tragedije je došlo oko 17.30 sati u vikendici mališanove porodice gde su došli da provede uskršnje praznike. Dok je detetova majka sa sestrom sedela u kući, U. L. i njegov mlađi brat su se igrali u dvorištu. Mlađi dečak je i alarmirao porodicu videvši kako mu se brat davi.  Prema Zoranovim tvrdnjama, septička jama bila pokrivena samo parčetom lesonita koje je popustilo pod dečakovom težinom, pa je mališan upao u rupu duboku 1.80 metara punu vode i fekalija.

- Strašno je bilo to gledati, mlađi dečak je sedeo na jednoj cigli pored jame, nije jadan znao ni šta se dešava. Dohvatio sam neku grabulju od metar i po dužine, ispružio sam se koliko sam mogao, sin me je držao ali uzalud, nisam uspevao da vidim dete. Kada sam shvatio da ništa ne mogu da uradim, rekao sam dečakovoj porodici da zovu vatrogasce. Nastavio sam da gledam u jamu, nadao sam se da ću videti mehurove koji će pokazati da još diše, ali nikakvog znaka da je dete živo nije bilo – opisuje Zoran tragediju kojoj je svedočio.

Iako su vatrogasci došli u rekordnom roku, za dečaka je bilo prekasno.

- Vatrogasci i policija su nam rekli da se udaljimo, da je to njihov posao, ali ni oni nisu mogli da ga spasu. Posle je došao tužilac, dao sam izjavu i to je to. Ceo komšiluk je mnogo potresen, celu noć spavali nismo. Siroto dete, da skonča na takav način, to je užas jedan – kazuje ovaj meštanin Karaule.

Policija je obavila uviđaj, ustanovljeno je da se radi o nesrećnom slučaju.

Video: Mučne reči majke mrtvog Jovana: Molim vas, uradite ovo za njegovu dušu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    3. maj 2021 | 13:42

    Roditelji nadgledajte svoju decu sve vreme pa nek je kuca prljava sudovi neporani jer je dovoljan sekund da se ovako nesto desi deca moraju biti uvek na oku roditelja ili starije osobe. Jadno siroto dete tuga do neba

  • otac makarije

    3. maj 2021 | 13:38

    Parcetom lesonita pokrio septicku jamu???niko ne prazni jeme,niko to ne odrzava po propisima a govorimo o evropi,e sad nosis dete na dusi zbog svog nemara i svoje gluposti!

  • Boze sacuvaj

    3. maj 2021 | 13:22

    Ne uskocit unutra za djetetom, nema veze cije je.😠

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA