≫ 

Tužna strana praznika: Opuštanje za neke bilo tragično, drogirani sedali za volan, stradala i deca

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da je za tri dana praznika zabeleženo više od 9.000 prekršaja

  • 0
Samoubistvo, les, Ubistvo, mrtvo telo,  policijski uviđaj, baka zena Foto-ilustracija: Shutterstock

Šestogodišnji U.L utopio se u septičkoj jami, u vikendici, u niškom naselju Karaula. Usmrtio biciklistu, pa pobegao posle nesreće. Uhapšen vozač kod Zrenjanina. Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 2. maja u Nišusamo su neke od stravičnh vesti koje su obeležile praznike.

Praznici su vreme ljubavi, veselja i opuštanja, ali nažalost su za neke označili kraj...

Vreme odmora dovodi do popuštanja pažnje, što se za neke tragično završilo. Mnogi se odlučuju i da pijani ili pod dejstvom droge sednu za volan.

Šestogodišnji dečak

Tragedija se dogodila 2. maja, u vikendici u Karauli, porodice koja živi u Nišu, koja je tu došla da proslavi Vaskrs.

Prema prvim informacijama, deca su tokom igre izmakla pažnji starijih, jer je nastradali dečak imao i mlađeg brata sa kojim se igrao.

Kako je ranije rečeno "Telegrafu", detetova majka sedela je sa sestrom napolju, kada je njen mlađi sin dotrčao i rekao da mu je brat upao u septičku jamu dok su se igrali, nakon čega je pozvana policija.

Vatrogasci i hitna pomoć su po dolasku odmah izvukli detetovo telo iz jame, a reanimacija je trajala 15 minta.

Usmrtio biciklistu, pa pobegao posle nesreće: Uhapšen vozač kod Zrenjanina

Pripadnici policije u Zrenjaninu, po nalogu višeg javnog tužioca u ovom gradu,uhapsili su R.P. (40) iz okoline Novog Bečeja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopšteno je večeras iz Policijske uprave Zrenjanin.

Sumnja se da je on 2. maja u jutarnjim časovima, na putu između Novog Miloševa i Bašaida, automobilom marke "opel" udario tridesetdvogodišnjeg vozača bicikla, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

R.P. se tereti da je potom zaustavio automobil i pešice napustio lice mesta.

Policija je pronašla vozilo nedaleko od mesta na kojem se dogodila nesreća, a efikasnim radom ubrzo je identifikovala i uhapsila osumnjičenog.

Teška nesreća u Nišu: Motociklista na pešačkom prelazu udario čoveka, on jutros preminuo

Jedna osoba je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se desila 2. maja oko 20.40 sati dogodila na raskrsnici Somborskog Bulevara i ulice Despota  Đurđa u Nišu.

Prema svedočenju očevidaca, do udesa je došlo kada je vozač motocikla gilera V. J. star 42 godine na pešačkom prelazu udario pešaka S. M. (74) nakon čega je pao sa motora. Od siline udarca, motocikl je zarotirao za 180 stepeni, a oba muškarca su velikom silinom udarili u kolovoz.

O jačini udarca svedoče oštećenja na motociklu, ali i razbacana odeća i krvavi tragovi na mestu nesreće.

U niškoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da su zbrinuli dva pacijenta iz saobraćajne nesreće.

- Obojica imaju povrede glave, sa simptomima  potresa mozga ali će tek kompletna dijagnostika pokazati u kakvom su stanju - saopšteno je ranije iz ove zdravstvene ustanove.

Iako je prva informacija bila da su obojica učesnika nesreće teško povređena, prema poslednjima podacima, pešak S. M. (74) podlegao je povredama. Vozač motocikla zadobio je prelom lobanje.

Ranije je rečeno da je policija obavila uviđaj i obavestila nadležno tužilaštvo, te da se uzroci nesreće utvrđuju.

Za prva tri dana praznika na putevima u Srbiji zabeleženo je više od 9.000 prekršaja

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da je za tri dana praznika zabeleženo više od 9.000 prekršaja, a da je više od 900 vozača je vozilo je pod dejstvom alkohola. Kako je naveo, 26 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Dao je primer jednog oca koji je zaustavljen na auto-putu jer je vozio više od 175 kilometara na sat. Sa njim je automobilu bilo 10-godišnje dete, a testiranjem je utvrđeno da je on imao 1,35 promila alkohola u krvi.

Dodaje da se noćas u Beogradu dogodio neobičan slučaj. Vozač je došao do naplatne stanice Beograd, okrenuo se i vozio u suprotnom smeru do Begaljičkog brda, gde ga je policija zaustavila i otkrila da je imao 1,3 promila alkohola u krvi.

Video: Poznat po bahatoj vožnji: Suludo vozio u rikverc ulicama Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA