• 24

Protiv lažnog hirurga iz Beograda 3 krivične prijave: Pacijentkinje javno pokazale kako su unakažene

, Telegraf

Sava ima samo 23 godine, struka upozorava da nije bilo moguće da završi specijalizaciju

  • 24
Savo Knežević, Dr Suavage

Sava K. / Foto: ATA images

Protiv Save K. (23) koji je u proteklom periodu označen kao maser koji je u svojoj navodno divljoj ordinaciji u samom centru Beograda vršio estetske intervencije posle kojih su pacijenti bili nezadovoljni, a struka ustala protiv neprofesionalizma, podignute su tri krivične prijave, potvrđeno je za Telegraf.rs.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu postupa po tri krivične prijave koje su oštećeni podneli protiv S. K. zbog izvršenja krivičnog dela Nadrilekarstvo iz čl. 254 KZ. Radi provera navoda krivičnih prijava i utvrđivanja činjeničnog stanja stavljen je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP Prvom odeljenju, te će nakon izvršenih provera tužilaštvo dalje postupati u predmetu i doneti odluku - stoji u odgovoru Prvog OJT u Beogradu na naša pitanja.

Kako su pacijenti koji su javno izrazili nezadovoljstvo prilažući fotografije ožiljaka i oštećenog tkiva već naveli, nekima od njih vađeno je salo iz stomaka i  korićeno kao filer za lice. Posle toga stomak konkretne pacijentkinje ostao je neravan, a lice se upalilo i zagnojilo, nakon čega je hitno operisana pod totalnom anestezijom.

Javljale su se i osobe sa neuspelom operacijom uvećanja usana. Umesto hijalurona Katarini Lijović stavljen je, tvrdi, bipolimer u usnu. Kako bi ispravila ono što se desilo, prošla je kroz 15 operacija, a hirurg iz Zagreba rekao je takvo nešto nije video ranije, te da je to izgledalo "kao nešto sastrugano sa roštilja i stavljeno u usnu i mišiće", rečeno je za Prvu.

Istim povodom na toj TV doktor Milan Colić, specijalista opšte hirurgije i direktor specijalne bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, kazao je da su društvene mreže toliko ušle u život da je lako napraviti lažnu reklamu, te upozorio da se prevare skupo naplaćuju. Takođe, rekao je da je biopolimer nebezbedan, te da je registrovan samo u zemljama regiona, što on smatra pogrešnim.

U javnost su dospeli i navodi da je Sava K. radio sa majkom, koja je cvećaka po struci.

Ordinacija u Beogradu navodno postoji i radi pet godina.

Povodom ovog slučaja, obratili smo se i MUP-u, ali do objave teksta nismo dobili odgovor.

Lažni lekar nestao?

Otkako je afera ugledala svetlost dana, vrata ordinacije su već nekoliko dana zaključana, a tabla je skinuta. Kako kažu prve komšije, prenose mediji, oprema iz ordinacije je iseljena, a nestao je i lažni lekar.

Prema navodima, iz Komore je potvrđeno da nema lekara sa ovim imenom i prezimenom, te da treba obratiti pažnju na godine navodnog lekara, jer specijalizacija i praksa traju dugo, pa onaj koji ima 23 godine ne može biti specijalista.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    Ko štiti ovog čoveka, koji lekari su na svoje ime otvorili njegovu ordinaciju, ko mu je iz familije uticajan i bogat? Inače dečko nije završio ni osnovne studije medicine, napustio je privatni stomatološki fakultet na prvoj godini

  • Mina

    Sad ima 23 god a ordinacija postoji 5 god, znaci on je sa 18 god poceo sa prevarom!! Ili je neko drugi poceo a on nastavio?!

  • Dr

    Jeste li videli sliku, Sava izgleda kao da ima 43, a ne 23 godine.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima