≫ 

4 godine kako je ugašen mlad Kristinin život na pumpi: "Godine prolaze, bol ne"

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega Kristina Kaplanović je radila na pumpi

  • 6
Stanislav i Kristina Kaplanović Foto: Privatna arhiva

Pre tačno četiri godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu hicem iz pištolja ubijena je radnica Kristina Kaplanović (20), studentkinja iz Nove Varoši, a na ovu godišnjicu, njen otac Stanislav za Telegraf.rs kaže da godine prolaze a bol ni najmanje.

- Godine prolaze ali džaba... Bol ne prestaje. To ne može da prestane, nikad ni ne može da prestane - kaže neutešni Kristinin otac.

Za gašenje ovog premladog života, optužen je Miloš Srebrić, dok je drugooptuženi Stefan Rokvić. Suđenje i dalje traje, a otac se nada završnim rečima u julu.

- Odužilo se. Ne znam šta će biti na kraju suđenja, ali možda će mi biti makar malo lakše kada se suđenje završi - rekao je za naš portal Stanislav Kaplanović.

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova, kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke, i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Milos Srebric Optuženi Miloš Srebrić zvani Flekica Foto: Telegraf, informer.rs

Kristina je u teško stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe lekara preminula.

Srebrić se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine. Uhapšen je nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu.

Video: Pumpa na kojoj je ubijena Kristina Kaplanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Khh

    25. maj 2021 | 07:52

    Samo u Srbiji danas sudjenje traje dok ne zastari slucaj... Ili osude nema jer proces traje do zastarelosti... U Srbiji su brzi samo izvrsitelji i ubice

  • Nevena

    25. maj 2021 | 08:38

    Gde je pravda za ovu devojku

  • Dušica

    25. maj 2021 | 09:09

    Još jedna slika našeg pravosudja, počinioci se znaju a ni nakon 4 god nisu osudjeni za ubistvo neduzne devojke. Šta se čeka da slučaj zastari, pošto ubistvo samo u Srbiji moze zastareti i nigde više na planeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA