≫ 

Dečaka u Odžacima u bazen gurnuo vršnjak pa se udavio: Niko nije ništa čuo, čuvar je gluvonema osoba

* Kako za "Telegraf" kažu iz Višeg javnog tužilaštva, neće biti krivičnog postupka jer je u pitanju dete mlađe od 14 godina * Naložene su i dodatne provere kako bi se utvrdila eventualna odgovornost uprave bazena u Odžacima

  • 13
Dečak davljenje

Foto: Shutterstock

Telo desetogodišnjeg dečaka B. P. pronađeno je sinoć oko 22.20 sati u gradskom bazenu u Odžacima kod Sombora. Kako je potvrđeno za "Telegraf" iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru, njega je u bazen gurnulo drugo dete.

- Dete je gurnuto u bazen od strane drugog deteta. Neće biti krivičnog postupka jer je dete krivično neodgovorno, odnosno mlađe od 14 godina. Tačno je da je čuvar bazena gluvonema osoba, te da zato niko nije čuo šta se dogodilo - kaže za naš portal tužilac Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Tokom provera koje je sprovela policija, utvrđeno je da je najverovatnije dečak (8) gurnuo desetogodišnjaka u bazen, i da su oni u tom trenutku bili sami na objektu.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti, i kako bi bila uzeta izjava od 8-godišnjeg dečaka, biće angažovani Centar za socijalni rad i dečji psiholog.

Nadležno javno tužilaštvo naložilo je i dodatne provere kako bi se utvrdila eventualna odgovornost uprave bazena u Odžacima.

Video: Mladić gurao, bacao, potapao devojčicu u bazen... Nikad nije isplivala iz vode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tu

    14. jun 2021 | 10:16

    Kako cuvar na bazenu moze biti gluvonema osoba? Preispitati odgovornost uprave bazena.

  • Mima

    14. jun 2021 | 10:24

    Čuvar bazena treba da bude fizička zdrava osoba i da ima dobar vid i sluh za takve situacije.

  • Bilja

    14. jun 2021 | 10:34

    Sledeci put unajmite slepu osobu za cuvara, mozda ce biti bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA