≫ 

Otac dečaka koji se utopio u bazenu tražiće da se utvrdi odgovornost: "Na snimku se sve vidi"

Iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru je rečeno da je dečak koji je gurnuo Branislava to učinio bez namere da mu naudi

  • 2
Dečak davljenje, Odžaci

Foto: Instagram/bazen_odzaci, Shutterstock

Otac nastradalog B.P. (10), koji se u nedelju uveče utopio na gradskom bazenu u Odžacima, Darko Palenkaš, zahtevaće od nadležnih da utvrde odgovornost uprave bazena i da ispitaju kako je došlo do toga da čovek koji je gluvonem bude zaposlen kao čuvar na bazenu.

Kako se navodi, policija ima snimak dečakovog pada u vodu, piše Kurir.

- Tačno se zna kako je nastradao. S njim je bio i drugi dečak, saznali smo i ko je, ali me ni ta porodica nije pozvala - rekao je Darko.

Nezvanično, B.P. je pao sa skakaonice.

- Na snimku se vidi da se popeo na nisku skakaonicu, a da ga je drug gurnuo. Videvši da se dečak davi, uplašio se i pobegao. Kamera je zabeležila i kako Branislav dva, tri puta izranja, pokušavajući da se spase. Da je neko od zaposlenih na bazenu bio tu, sigurno bi video dramu i možda bi dečak bio spasen - rekao je on.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru je rečeno da je dečak koji je gurnuo nastradalog to učinio bez namere da mu naudi, navedeno je.

- Ušunjali su se na bazen, preskočili ogradu. On nije znao da je neplivač. To je bila dečja igra, hteo je da se našali s drugom. Nažalost, sve se tragično završilo. Dečak je krivično neodgovoran jer je mlađi od 14 godina, a s njim rade stručnjaci iz Centra za socijalni rad i psiholog - kaže izvor.

Opština Odžaci saopštila je da će danas biti proglašen dan žalosti.

Biće utvrđena, navodno, i odgovornost uprave bazena i Sportskog centra, a prema najnovijim informacijama, gluvonemi čovek koji je jedini kobne večeri bio na bazenu uopšte nije čuvar.

- Navodno je zaposlen na održavanju zelenila, a čuvara izgleda da nije ni bilo.

Bazen inače još nije otvoren za kupače.

Video: (POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M. J

    16. jun 2021 | 13:56

    Prvo krenite od sebe. Kako ste to odgajili dete, da preskace ogradu u pola 10 uvece, da upada na rudji posed, i da ne znate gde vam je dete u pola 10 uvece. Imate i vi odgovornost. Nisu samo drugi odgovorni.

  • samo iskreno

    16. jun 2021 | 10:01

    Cuvar gluvonem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA