≫ 

Stefan koji je osumnjičen za smrt dečaka pušten iz pritvora: Krenuo u rikverc i pregazio Aleksandra

- Nama nije normalno da neko izazove takvu nesreću i šeta slobodno - pričaju rođaci nastradalog dečaka

  • 1
Aleksandar B, Požarevac

Foto: Facebook/Ivana Milosavljevic

Stefan M. (24), koji je osumnjičen da je na proslavi punoletstva u Požarevcu pregazio dečaka Aleksandra Bačalanovića (4) iz Kostolca, pušten je iz pritvora, saznaje Kurir.

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se 11. aprila u Ljubičevskoj ulici, kada je Stefan M., inače gost na rođendanu dečakovog ujaka, zadnjim delom "mercedesa" udario Aleksandra dok se parkirao.

- Osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode uz meru zabrane napuštanja boravišta, sa obavezom javljanja policijskoj upravi u Požarevcu. Njemu je oduzet i pasoš. S obzirom na to da je reč o delu iz skraćenog postupka, pritvor se može produžiti samo jednom - rečeno nam je u Osnovnom sudu u Požarevcu.

Rođaci nastradalog Aleksandra revoltirani su ovom odlukom suda.

- Čuli smo da je Stefan pušten na slobodu i strahujemo da bi mogao da napusti zemlju, jer on inače živi i radi u inostranstvu, a može i da promeni identitet i pobegne. Nama nije normalno da neko izazove takvu nesreću i šeta slobodno - pričaju rođaci.

Kako kažu, sa Stefanom, koji ima rođake u Starom Kostolcu, odakle su i oni, znaju se gotovo čitavog života.

- Dobro smo se poznavali. Dva meseca su prošla kako je naš Aleksandar stradao, a niko od njegove porodice nas nije nazvao da izjavi saučešće - navode naši sagovornici:

- Svesni smo toga da dete ništa neće vratiti, kazna koju će dobiti nije presudna, jer dali mu jednu godinu ili 101, dete je preminulo, pa je preminulo - dodaju očajni rođaci.

Oni objašnjavaju da su svi već saslušani povodom tragedije. - Koliko smo upućeni, ispitane su i devojke koje su bile sa njim u kolima, a Saobraćajni fakultet veštači nesreću - kažu rođaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA