• 0

Među crepovima pronađeno preko dve tone duvana za nargile: Zaustavljen kamion na magistralnom putu

, Telegraf

Pošto vrednost zadržane robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano

  • 0
carina, roba, zaplena duvana za nargile

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su 22. juna 2021. godine tokom noćne dubinske kontrole na magistralnom putu Raška - Kraljevo kod mesta Bogutovac, sprečili pokušaj krijumčarenja 2.390 kilograma duvana za nargile.

Ova impresivna količina aroma za nargile transportovana je u kamionu marke ''MAN'' novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji Novopazarac, tako što je bila utovarena zajedno sa uredno prijavljenom robom (crepovi, delovi dimnjaka, razni građevinski materijal i sl.).

Kako na magistralnom putu nije bilo uslova za detaljan pregled, kamion je pod pratnjom sproveden do carinske ispostave Kraljevo gde je istovaren radi kontrole.

Utvrđeno je da vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju za tovar od preko dve tone duvana za nargile raznih aroma, a da je pritom reč o robi stranog porekla za koju moraju biti plaćene uvozne dažbine.

Prema raspoloživoj dokumentaciji vidi se da je roba utovarena u Kanjiži i da je bila upućena ka AP KiM, dok oznake na robi upućuju na to da je ona nemačkog porekla.

Među aromama koje su se našle u tovaru, najbrojnija je bila ''Cold Blue'' čak 550 kilograma, ali je bilo i mnogih drugih vrsta poput ''Cold Peach'', ''Cold Cherry'', ''Cold Grape'', ''Cold Kiss'' i druge.

Pošto vrednost zadržane robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je roba smeštena pod carinski nadzor u magacin carinske ispostave Kraljevo.

Video: Šverceri cigara se vratili u velikom stilu, ali su pali u ruke srpskih carinika

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima