• 5

Potvrđena maksimalna kazna Dušanu koji je izbo Violetu 39 puta: Tog dana je i umro neko njoj blizak

Brojne sekotine na rukama potvrile su da se branila od pomahnitalih nasrtaja bivšeg momka, ali kada su otac Dušan i maćeha Ljiljana začuli jauke i pritrčali da joj pomognu već je izgubila svest

 • 5
Violeta Josic, Dusan P, Koceljeva

Foto: Privatna arhiva, Facebook

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Dušan P. (36) iz Koceljeve osuđen na 40 godina zatvora zato što je na svirep i podmukao način 13. oktobra 2019. godine ubio bivšu devojku Violetu J. (19) iz Batalaga. On je osuđen na maksimalnu kaznu za teško ubistvo po članu 114. Krivičnog zakonika, koja je bila predviđena u vreme izvršenja krivičnog dela, a nešto kasnije izmenjena u doživotnu robiju.

- Tokom procesa odbrana je navodila da bolovi i patnja koje je Violeta trpela ne prevazilaze uobičajene bolove prilikom lišenja života i od početka procesa tražila da mu se sudi po članu 113 za ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna do 15 godina. Međutim, to su pobili veštaci psihijatrijske struke, što je bio ključni momenat za prekvalifikaciju krivičnog dela - kaže Dušan Pašić, advokat Violetine porodice.

Zločin se dogodio u Violetinoj kući u jutarnjim satima kada je Dušan, navodno došao da se pomire. Sačekao je bivšu devojku kada se vratila sa posla i kada su otišli u njenu sobu umesto pomirenja započeo krvavi pir. Dušan je potegao nož i izmasakrirao nesrećnu devojku sa 39 uboda nožem, od kojih je 29 u predelu vrata, glave i na levoj strani leđa.

Brojne sekotine na rukama potvrdile su da se branila od pomahnitalih nasrtaja bivšeg momka, ali kada su otac Dušan i maćeha Ljiljana začuli jauke i pritrčali da joj pomognu već je izgubila svest.

Iako preplašeni i uznemireni oboje su ostali prisebni i na rukama izneli Violetu do automobila kojim su se uputili u Dom zdravlja u Koceljevi. Sa njima je krenuo i ubica i sa maćehom seo na zadnje sedište, dok je otac Dragiša jednom rukom držao volan, a drugom pridržavao polumrtvu ćerku na prednjem sedištu.

Violeta je iskrvarila do Koceljeve i dežurni lekar je konstatovao smrt. Dušan je, kada su stigli ispred Doma zdravlja, mirno izašao i kao da se ništa nije dogodilo uputio svojoj kući.

Od razvoda sa suprugom, kada je Violeta bila šestomesečna beba, otac Dragiša je sam odgajao ćerku. Odrasla je u prelepu devojku, završila je srednju školu i nekoliko meseci radila u fabrici u Koceljevi.

- Sanjam je, idem svakog dana na groblje. Izgubio sam dete, ne mogu je vratiti, ni doživotna ni smrtna kazna da je izrečena u tom smislu ništa ne pomaže - rekao je u kroz suze Violetin otac Dragiša posle izricanja prvostepene presude pred Višim sudom u Šapcu.

Neutešna porodica i danas pati zbog Violetine tragične smrti i što će se ognjište ugasiti. Na dan kada je potvrđeno da će Dušan P. u zatvoru dočekati duboku starost preminuo je Dragišin otac, a Violetin deka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Minaaa

  26. jun 2021 | 12:59

  Vratite smrtnu kaznu manje bi bilo monstruma to bi bilo za ovakve ubice koji ubijaju bez milosti samo smrtna malo je 40g toliko hvala

 • Ja

  26. jun 2021 | 12:25

  Pravda je širok pojam. Zaslužio je i više, a porodici žrtve kazna ne ublažava bol. Svako će svoju muku nositi do kraja života.

 • PitbullSRB

  26. jun 2021 | 13:11

  Devojke učite se na tuđim greškama da ne bude posle kuku lele pamet u glavu 🤨

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA