≫ 

"Znamo gde se kreće Zvicer, zagorčaću život mafiji. Hoću da podzemlju u Srbiji učinim život teškim"

- Očekujem veliki broj najtežih kazni, zaslužili su da nikada ne vide sunce osim kroz rešetke - poručio je ministar Vulin

  • 45
Sednica saveta za nacionalnu bezbednost Foto: Nikola Tomić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da će zagorčati život mafiji, nakon što je posle slovenačkog razbijen i austrijski ogranak kriminalnog "kavačkog klana", i kazao da policija ima saznanja gde se nalazi osumnjičeni za određena krivična dela Radoje Zvicer.

Zasad se iza rešetaka našao Dario Ðorđević Dekster.

- Mi smo mesecima radili na Ðorđeviću i njegovoj bandi. Na osnovu naših informacija, austrijske kolege su izvršile hapšenje i pronašle 10 kilograma heroina. Njegovi pomagači u Srbiji su takođe pohapšeni, a moj zadatak je da u Srbiji bude što manje kriminalnih grupa, da budu slabije organizovane, manje opasne, i posebno da što manje traju. Hoću da podzemlju u Srbiji učinim život teškim - izjavio je Vulin za "Večernje novosti".

Kaže da policija ima informacije o Radoju Zviceru.

- Imamo informacije o njegovom kretanju. Istraga odlično napreduje, tužilac Nenadić je zadovoljan i količinom i kvalitetom dokaza. U zakonskom roku bićemo spremni da izađemo sa optužnicom. Očekujem veliki broj najtežih kazni, zaslužili su da nikada ne vide sunce osim kroz rešetke - poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, postoje policajci koji čuvaju kriminalce.

- Do sada se o tome ćutalo, starešine nisu htele da se zameraju i tolerisale su veze policajaca i kriminalaca, čak i na najnižem nivou. To više nije moguće, proveravamo svaki navod koji povezuje naše pripadnike sa kriminalcima i svi kojima se dokaže veza biće kažnjavani do otkaza. Ovo važi za sve nivoe u MUP - jasan je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA