≫ 

Suđenje novosadskom predatoru za silovanje dečaka: "Utisak svih utisaka je hrabrost jednog deteta"

Optuženi je upoznao dečaka preko društvenih mreža kada je imao 14 godina. Sada mu se sudi, a dečak prolazi sve iznova na suđenju i to veoma hrabro

  • 2
Zlostavljanje deteta, silovanje, dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

U četvrtak je održano još jedno ročište na suđenju čoveku koji je optužen za silovanje maloletnog dečaka iz Novog Sada, čije je zlostavljanje počelo kada je imao 14 godina, a čiju stranu zastupa Fondacija "Tijana Jurić". Sa ovog ročišta najveći utisak na Igora Jurića, osnivača Fodnacije, ostavio je sam dečak, koji danas ima 16 godina, odnosno njegova hrabrost. 

- Održano još jedno ročište na suđenju čoveku optuženom za silovanje maloletnog dečaka. Zahvalan sam našem pravnom timu na čelu sa Maja Atanaskovic na svemu što rade za žrtve koje zastupamo na teritoriji cele Srbije. Ali utisak svih utisaka je hrabrost jednog deteta - napisao je Jurić na svom Fejsbuk profilu.

Jurić za Telegraf.rs kaže da je optuženi upoznao dečaka preko društvenih mreža kada je imao 14 godina. Juče su na ročištu osim Jurića, svedočili i majka dečaka i sam dečak, koji je samim tim ponovo prošao kroz sve. I to četvrti put.

- Dečak je konstantno kod nas na psihološkoj podršci u Fondaciji i radi sa našim ljudima. S obzirom na to kakav je pakao prošao, i da je juče svedočio četvtri put, dakle davao iskaz četvrti put, a svi koji rade sa  žrtvama znaju koliko je to dodatna trauma za njih, on je sve to hrabro odradio. On jeste bio u skrin sobi, nije se direktno susreo sa optuženim, ali je opet prolazio kroz isto.

- On je, u međuvremenu, zaista mnogo ojačao radeći sa psiholozima, i iako je vraćanje na isto veliki teret, on je to, zaista, hrabro odradio. Dečak danas ima 16 godina. Svi su u timu zadivljeni time kako dečak živi posle teške tragedije i traume koju je preživeo. Zato sam napisao da je utisak svih utisaka hrabrost jednog deteta - rekao je Jurić za naš portal.

Video: Uznemirujuće: Užasni video nasilja nad detetom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    16. jul 2021 | 13:00

    Fondacija Jurić treba da dobije medalju za zasluge, ali kad pogledam odnosno pročitam, koliko ima silovatelja koji su oslobođeni od optužbe, jer su ili poznate ličnosti, ili na nekoj funkciji, nedodirljiv, bude mi žao ove naše Srbije, što je tako korumpirana, nema ljudi više zakona ili nema ko da ga sprovede

  • Deziderije

    18. decembar 2021 | 21:14

    A sta se ceka za ovo ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA