Osumnjičeni da je pokosio decu na Karaburmi brani se sa slobode: I ranije je osuđivan

Osumnjičeni L.G. napustio je lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana

  • 20
Udes, saobraćajna nesreća, ilustracija Saobraćajna nesreća/ Foto: Pixabay

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je danas da odredi pritvor za L.G. (38) koji je, kako se sumnja, u nedelju uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece na pešačkom prelazu pa pobegao i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Naime, sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

U tužilaštvu kažu da će se sigurno žaliti.

Tužilaštvo je ranije danas tražilo da se L.G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da će uticati na svedoke, jer se branio ćutanjem.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana.

Takođe je tužilaštvo ukazalo da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Osumnjičenom L.G. se na teret stavljaju krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 casova upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S.B. (10) i L.B. (5) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, dok je otac M.B. zadobio za sada lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.

Video: Majka se sudarila, a devojčica izletela kroz prozor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    21. jul 2021 | 17:58

    TU BARABU OD SUDIJE TREBA NA ULICU, PA DA GA ISTO TAKO GADJAJU KOLIMA, OSTAVE NA ULICI KAO PSA, PA DA VIDIMO KAKO CE ONDA REAGOVATI "ČASNI SUD"!!!!

  • Mitros

    21. jul 2021 | 17:58

    E moj sudija. Da je možda tvoje dete udario i pobegao, verovatno bi ga i tada pustio da se brani sa slobode! Šta li je tu olakšavajuća okolnost???

  • Sudija

    21. jul 2021 | 19:16

    Koja smo mi drzava sacuvaj me boze,covek udari dva deteta i pobegne a sudija ga pusti da se brani sa slobode.Mogu da razumem da je posle nesrece stao i pomogo deci i da ga zbog toga sudija pustio a ovo covek pobego ko da je zgazio pacova i ova budala od sudije i sudstva ga pusti i taj ce da pobegne glavom bez obzira...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA