"Probudi se, ubiće još nekog": Teške poruke sa protesta na Karaburmi, tuga na dan sahrane dečaka

Otac prethodno zamiolio za aplauz za sina fudbalera

  • 11

Večeras na Karaburmi, u Ulici Marijane Gregoran, gde je poginuo devetogodišnji Stefan Balić, održan je još jedan tužni protest. Okupljeni građani, na dan kada je nastradali dečak sahranjen, na tužnom skupu još jednom su odali počast detetu čija ih je žalosna smrt digla na noge.

Dečak je nastradao pod točkovima nehajnog vozača, koji je tom prilikom povredio njegovog mlađeg brata i oca, a utom i pobegao sa mesta nesreće. Nakon odluke da se privedeni Lazar G. (38) brani sa slobode, građani su izašli na ulice.

Najpre su minutom ćutanja izražavali svoju tugu, a večeras su to učinili i aplauzom. Kako je otac nastradalog Stefana zamolio na Fejsbuku, večeras je upriličen aplauz.

- Hvala, braćo i sestre. Bio je fudbaler. Molim vas večeras umesto minuta ćutanja, za minut aplauza. Nije doživeo da igra za to. Ljubi vas, Mihailo. I, hvala vam na svemu, ja nemam snage da dođem u tu ulicu - napisao je otac Mihailo.

Na mestu okupljanjana na Karaburmi, među brojnim napisima izdvojio se: "Probudi se, ubiće još nekog".

Protesti zbog prvobitne odluke sudije Prvog osnovnog suda, koja je nakon nesreće pustila vozača da se brani sa slobode u Ulici Marijane Gregoran gde se tragedija dogodila, i dalje traju. Okupljeni građani ostaju pri zahtevima da vozač, koji je nakon preinačenja prve odluke sudije, uhapšen i sproveden u pritvor, bude osuđen, ali zahtevaju i da sudija Radmila Đ. koja ga je prvobitno pustila iz pritvora pravno odgovara zbog te odluke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    24. jul 2021 | 23:30

    Država obavezno da postavi ljude na pešačke prelaze koji će da zaustavljaju vozila i propuštaju pešake da predju preko pešačkog

  • D

    25. jul 2021 | 09:28

    Dokle ce pravda biti na strani mafijasa , bahatih , pijanih, drogerasa, ubica, koljaca

  • N

    25. jul 2021 | 09:26

    Niad pravde u ovoj zemlji za unesrecene i unakazene postenjakovice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA