Despotov otac o podignutoj optužnici protiv vozača: Osećam bes jer se čekalo, mala kazna do 8 godina

Mališan je izlazio iz autobusa, a vozač ga nije primetio i nastavio je da vozi

  • 15
Despot Mrđić

Foto: Privatna arhiva

Maleni Despot Mrđić (4) nastradao je pre 8 meseci, pokušavajući da izađe iz autobusa na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu, i to na zadnjim vratima, dok se vozio sa svojom bakom. Vozač nije primetio malog putnika i nastavio je da vozi, a dečak je zadobio teške povrede kojima je, nažalost, ubrzo podlegao u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Posle 8 meseci od ove velike tragedije, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv vozača zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti u javnom saobraćaju sa smrtnim ishodom.

Ovu vest potvrdio je za Telegraf.rs otac malenog Despota, Vukašin Mrđić, koji je istakao da nijedan vozač koji se bahato ponaša u saobraćaju ne sme da prođe nekažnjeno.

- Advokat mi je potvrdio da je protiv vozača podignuta optužnica zbog teškog dela protiv bezbednosti u saobraćaju sa smrtnim ishodom. Ne osećamo nikakvo zadovoljstvo zbog toga, već bes jer se čekalo celih 8 meseci. Čekao se nalaz veštaka, i to je toliko odugovlačilo proces - navodi Mrđić za naš portal.

Kako kaže, još jedna stvar zbog koje ne može da smatra da je pravda zbog smrti njegovog malenog sina uopšte zadovoljena je i to što je maksimalna kazna zatvora za ovo delo - 8 godina.

- U Nemačkoj se takav isti čin definiše kao ubistvo, što kod nas nije slučaj. Moći ćemo da kažemo da je pravda samo delimično zadovoljena tek kada vozač bude osuđen - kaže Despotov tata.

On još jednom ističe da je od izuzetne važnosti pooštriti kazne zatvora kada su vozači u pitanju, kako nam se ne bi ponovo desio Despot ili Stefan, kojeg je pre nedelju dana u Karaburmi "pokosio" Lazar Galić.

Video: Pola godine od nesreće u kojoj je mali Despot izgubio život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    28. jul 2021 | 16:29

    Žao i je deteta, jer je dete naše naj veće bogatst6vo, posebno kada nam je natalitet na nuli. Postavljam sada i odgovornost roditelja i bake u ovom slučaju. Znate li vi koliko je visoko dete od 4 godine? da li ga je vozač stvarno mogao videti u našim autobusima? A šta je radila baka, morala ga je, mišljenja sam, držati u naručju. Autobus je mogao i naglo zakočiti što bi imalo kobne posledice po mališana. Neka se otac ne divi tuđoj nesreći i ne poziva na Nemačku. Ipak mu savetujem da preispita i sebe i baku u celom ovom slučaju.

  • Vozac

    28. jul 2021 | 17:34

    Jadan kolega. Ajde sad Centar za socijalni rad da pročelja porodicu. Ja bi i babu u zatvor

  • Otac

    28. jul 2021 | 18:24

    Pitao bi sve vas koji "preispitujete baku i roditelje" sa cime bi ste vi bili zadovoljni kada vam se dete ne bi vratilo kuci? Velika podrska porodici u momentima koji su najveci strah jednog roditelja, a vama ostalima na cast takvi stavovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA