Viši sud u Beogradu sutra odlučuje o produženju pritvora Aleksandru Jovičiću

Njemu pritvor ističe u nedelju, 1. avgusta, ali će sudija za prethodni postupak odluku doneti poslednjeg radnog dana

  • 0
Hapšenje, Predsednik opstine Palilula i funkcioner SNS Aleksandar Jovičić

Foto: ATA Images

Viši sud u Beogradu sutra će odlučivati da li će produžiti pritvor bivšem predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Njemu pritvor ističe u nedelju, 1. avgusta, ali će sudija za prethodni postupak odluku doneti poslednjeg radnog dana, prenosi Tanjug.

Njemu kao i odgovornom licu za inspekcijske poslove u Opštini Palilula V.D. pritvor je prvobitno određen, a potom početkom jula i produžen, kako ne bi uticali na svedoke, dok je ostalih šestoro pušteno da se brane sa slobode.

Za G. P, M. M, D. L, Z. P. i Ð. R. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima, dok je za Z.R. sud odbio da odredi pritvor za Z. R.

Protiv Jovičića Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je uticao na V.D. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja terete se građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA