• 4

Načelnik UKP: Belivuku i ekipi preti doživotna robija. Ostalo je da se obradi još mnogo materijala

Više od 322 strana sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je danas u sud na potvrđivanje

  • 4
Kuca, Veljko Belivuk, Velja Nevolja

Foto: ATA Images, Telegraf

Protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, Marka Miljkovića zvanog Mesar i još 29 pripadnika njihove ekipe danas je podignuta optužnica u Tužilaštvu za organizovani kriminal. U optužnici tužilac traži da se optuženi Belivuk i Miljković najstrože kazne i predlažu doživotnu robiju.

Načelnik UKP-a Bogdan Pušić, rekao je u gostujući na Pinku šta je sve obuhvaćeno optužnicom protiv Belivuka i Miljkovića. On je istakao da je neistinit iskaz da je kuća u Ritopeku Vulinova.

- Istrajaćemo u tome da utvrdimo svačiju odgovornost svakoga ko je pružio bilo kakvu pomoć - rekao je Pušić.

Na pitanje o zahtevu za najtežu kaznu, Pušić kaže da je o tome rano govoriti, mada je za najteža krivična dela propisana kazna od 40 godina zatvora.

O pripadnicima MUP i saznanjima o istima, Pušić objašnjava da će tužilac koji postupa u predmetu odlučiti da li će ih pripojiti ovom krivičnom postupku. Ostalo je, kaže, da se obradi još mnogo materijala.

Više od 322 strana sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je u sud na potvrđivanje, javili su danas mediji. Belivuk i njegova grupa su u ovom trenutku optuženi za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u ovom slučaju predložilo doživotnu robiju. U optužnici tužilac traži da se optuženi Belivuk i Miljković najstrože kazne i predlaže doživotnu robiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima