≫ 

Optužnica protiv Mike Aleksića pravosnažna: Očekuje se zakazivanje prvog ročišta

Apelacioni sud je potvrdio i odluku kojom je Aleksiću produžen pritvor

  • 0
Miroslav Mika Aleksić

Printskrin: Youtube/Agape - Aleksandar Gajšek

 

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je u celosti optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića kojom se tereti za ukupno devet silovanja i polnih uznemiravanja sedam polaznica te škole.

Ovom odlukom preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu koji je pre mesec i po dana potvrdio optužnicu za šest krivičnih dela, a za tri obustavio postupak.

Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je usvojena žalba Višeg javnog tužilaštva te da je u celosti potvrđena optužnica protiv Aleksića od 19. aprila.

Ona je dodala da je Apelacioni sud takođe potvrdio rešenje prvostepenog suda kojim je Aleksiću 9. jula produžen pritvor za još 30 dana.

Potvrđivanje optužnice od strane Apelacionog suda znači da je optužnica stupila na pravnu snagu i da bi Aleksiću već u septembru moglo da počne suđenje.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara.

Njega je prva za silovanje i seksualno uznemiravanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA