≫ 

Detalji filmske akcije u Beogradu: Nakon hapšenja kradljivaca umetnina, slika odneta u sef u Cirihu

Ministarstvo kulture i informisanja uputiće u Švajcarsku stručnjaka kako bi utvrdio autentičnost slike koja će u skladu sa procedurom biti vraćena Republici Srbiji

  • 0
Hapsenje, lisice Foto: Shutterstock

Pripadnici SBPOK, u saradnji sa TOK i švajcarskom policijom u Cirihu uhapsili su Slobodana G. (76) državljanina Srbije i Švajcarske i Ratka D. (44) državljanina Srbije u trenutku kada su pokušali da prodaju umetničku sliku, autora Vlaha Bukovca „Blagoveštanski sabor" , za 600.000 evra.

Istovremeno, u Srbiji su uhapšene dve osobe koje se sumnjiče za učešće u pokušaju nezakonite prodaje. Navedena slika ukradena je 1993. godine u dvorcu Fantast porodice Dunđerski i pripada muzeju Vojvodine u Novom Sadu. Umetnička slika je upisana u Registar kulturnih dobara od izuzetnog značaja za Srbiju, prenose Novosti.rs.

Nakon hapšenja osumnjičenih slika je zaplenjena i transportovana u policijki sef u Cirihu, gde se čuva.

Ministarstvo kulture i informisanja čestitalo je SBPOK-u i švajcarskoj policiji na brzoj i efikasnoj reakciji sprečavanja prodaje slike čuvenog autora.

Ministarstvo kulture i informisanja uputiće u Švajcarsku stručnjaka kako bi utvrdio autentičnost slike koja će u skladu sa procedurom biti vraćena Republici Srbiji.

Video: Presretanje BMW punog droge: Brutalno hapšenje i zaplena 80kg marihunae

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA