≫ 

Jeziv prizor kod Topole. Vandali zapalili groblje, porodice pokojnika očajne: "Ni mrtvi nemaju mira"

Usled požara oštećeni su brojni spomenici i grobna mesta

  • 24
Groblje, Maskar, požar Foto: RINA

Na lokalnom groblju u selu Maskar kod Topole nepoznati počinioci prvo su isekli stabla i granje bacali na spomenike, a nekoliko dana kasnije pokupili su granje da zapale kada je izgoreo deo groblja.

- Ovo je sramota šta se dešava poslednjih nekoliko dana. Zanemeli smo i kad smo videli razbacano granje, a sledeći put zatekli smo još jeziviji prizor, svuda je bila garež i oseća se miris paljevine. Ni mrtvi nam nemaju mira zbog vandala - kažu za RINU meštani sela Maskar.

Usled požara oštećeni su brojni spomenici i grobna mesta. Ni najstariji meštani ne pamte da se u njihovom selu dogodilo nešto slično.

- Groblje je mesto gde svako od nas ima nekoga svog, to je večna kuća i treba da se održava i čisti a ne da se pravi krš tamo i da se pali. Ja razumem da su hteli da poseku drva, granje da zapale, ali mogli su da sakupe pa pored groblja, a ne ovako - kažu meštani.

Inače, u opštini Topola se već par godina sprovodi organizovano uređenje seoskih grobalja. Prema rečima meštana sela Maskar, groblje u njihovom selu ove godine nije nijednom čišćeno.

Video: Pijani zapalili pečurku u Košutnjaku: Na svu sreću požar se nije proširio na najveću gradsku šumu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    26. avgust 2021 | 16:22

    Kazete ove godine geoblje ni jednom nije cisceno.Stvarno sramota.Da je svako ocistio kod groba svog najmilijeg,vatra nebi mogla da se toliko potpali.Ovako je uhvatilo sve redom.

  • Danijel

    26. avgust 2021 | 16:04

    Da se desilo na Kosovu i Metohiji, svi bi opleli po Šiptarima. Da se desilo u BiH, onda bi krivci bili Bošnjaci. U koga sad da uperimo prst?

  • Chance

    26. avgust 2021 | 17:43

    Ne bi me cudilo da je neka sekta. Ima ih dosta u tim krajevima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA