U Nišu za vikend "veselo": Mladić pijan i bez dozvole udario u parkirani autobus, auto neregistrovan

Sedam vozača zadržano zbog vožnje u alkoholisanom stanju

  • 2
Voznja, vozac, pivo, pijani vozac Foto: Shutterstock

Tokom vikenda pri redovnoj kontroli saobraćaja pripadnici MUP-a u Nišu, zadržali su sedam vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih su dvojica izazvali saobraćajne nezgode.

Policija je zadržala je 24-godišnjeg vozača „juga“ koji se sumnjiči da je u nedelju u okolini Merošine svojim vozilom udario u parkirani autobus.

Njemu je nakon zadržavanja radi trežnjenja, sud izrekao novčanu kaznu od 240.000 dinara.

Mladić je vozio auto kojem je istekla regitstracija i bez vozačke dozvole sa 1,53 promila alkohola u organizmu, precizira policija u saopštenju, prenosi Tanjug.

U okolini Doljevca 23-ogodišnji mladić je kako se sumnja, ukrao neregistrovano vozilo "opel" sa parking prostora jednog tehničkog pregleda, a potom se udaljio sa lica mesta.

Upravljajući ukradenim vozilom sa 1,84 alkohola u organizmu, bez vozačke dozvole on je, kako se sumnja, izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je udario u parkirano vozilo i oštetio ga.

Nakon zadržavanja, Prekršajni sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 185.000 dinara, a policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Policija je zaustavila i isključila iz saobraćaja muškarce starosti 68, 46, 38, 34 i 29 godina sa 1.54, 1.29, 1.36, 1.47 i 1.68 promila alkohola u organizmu.

Njima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih ce, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Policija je, u dane vikenda, otkrila i sankcionisala još 34 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Niška policija apeluje na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način, kako ističu, čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada KS

    6. septembar 2021 | 18:33

    Pijan, bez dozvole, neregistrovan... Onako jedna kompletna licnost...

  • Sibin

    6. septembar 2021 | 18:30

    To su deca bez mozga i sve dok maloletnici ne mogu u zatvor bice tako!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA