≫ 

"Ruke na leđa, brže!" Ovako je pala grupa u Zaječaru, neki uhapšeni u vešu, krijumčarili migrante

Od kraja juna do avgusta ove godine ova grupa je omogućila nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana

  • 3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave u Zaječaru u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršile krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP.

Uhapšeni su D. T. (43), M. M (43), P. P. (33), V. T. (19), M.  P. (33), R. S. (55), D. A. (48) i M. P. (58), svi iz Zaječara.

Kako se vidi na snimku koji je objavio MUP, policajci su jednom od privedenih upali u stan uz povike "Lezi! Ruke na leđa, brže!".

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D. T. terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Avganistana.

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu. Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi: Za cenu do 10.000 evra prokrijumčarili najmanje 15 migranata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    14. septembar 2021 | 17:04

    Pa počnite da hapsite one koji ih puštaju da nesmetano vršljaju po Srbiji!!!

  • Aca

    14. septembar 2021 | 18:06

    Zasto ne idu u Saud.Arabiju ili Emirate? To su zemlje sa visokom standardom.

  • Silvija

    14. septembar 2021 | 19:43

    Pustite ljude da zive ,nasi zarade ,izbeglice odlaze dalje.Ako mu se ide u neku Evropsku zemlju pa sta je problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA