≫ 

Bivša pomoćnica ministra poljoprivrede pred sudom zbog korupcije

Pripremno ročište je po zakonu zatvoreno za javnost, dok će suđenje biti javno i na njemu se optuženi moći detaljno da se izjasne o optužbama za koje se terete

  • 0
Daria Janjić Nišavić Foto: Flickr/FAO/Giulio Napolitano

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se okonča pripremno ročište i da počne glavni pretres (suđenje) u procesu protiv bivše pomoćnice ministra poljoprivrede Darije Janjić Nišavić i još dvoje optuženih za korupciju, najavljeno je iz tog suda.

Pripremno ročište je po zakonu zatvoreno za javnost, dok će suđenje biti javno i na njemu se optuženi moći detaljno da se izjasne o optužbama za koje se terete, prenosi Tanjug.

Na optuženičkoj klupi pored Janjić Nišavić naći će se Čedomir Drašković i Helga Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministrstvu poljoprivrede.

Janjić Nišavić je optužena za krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, Drašković za davanje mita, a Stojanovićeva za zloupotrebu službenog položaja.

Bivša pomoćnica ministra i Drašković bili su uhapšeni 9. oktobra prošle godine kada je protiv njih pokrenuta istraga, koja je početkom novembra proširena i na Helgu Stojanović.

Janjić Nišavić i Drašković su se na saslušanju u istrazi pred tužilaštvom za organizovani kriminal branili ćutanjem, dok je Stojanović iznela svoju odbranu.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je pomoćnica ministra od Draškovića primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koju je podržao inostrani fond za finansiranje poljoprivrede.

- Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno u naredne dve godine dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci - navelo je tužilaštvo u ranijem saopštenju.

Video: Kuću mi je u miraz donela žena: Saobraćajac iz zlatne palate tvrdi da nije uzimao mito

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA