Direktorka banke malverzacijama "zaradila" stan: Uhapšene žene u Nišu zbog pronevere i zloupotrebe

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedene u nadležno tužilaštvo

  • 0
Hapšenje, uhapšen, policija, lisice

Foto ilustracija: Shutterstock

Policija, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J.I. (38) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela pronevera u obavljanju privredne delatnosti i posluge, kao i V.V. (61) koja se sumnjiči da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica .

Kako se sumnja, J.I. odgovorno lice ekspoziture jedne banke u Zaječaru je, u periodu od decembra 2019. do juna 2021. godine, prisvojila 8.399.340 dinara i 1.980 evra koji su joj povereni u radu, kao i da je neovlašćeno i nezakonito isplatila devizni novac sa računa klijenata banke u iznosu od 16.510 evra i 19.800 švajcarskih franaka. Takođe, sumnja se i da je izvršila poslugu novcem, u periodu od novembra 2019. do januara 2020.godine, u iznosu od 5.000 evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičena V.V., takođe odgovorno lice u ekspozituri, tereti se da nije vršila proveru stanja blagajne u skladu sa procedurama, odnosno nadzor kao i da je propustila da utvrdi manjak u blagajni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedene u nadležno tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA