≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Sloba Snajper? Preživeo tri atentata, hapšen sa suprugom, tukao ljubavnicu, bio u upravi kluba

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija Republike Srpske hapsila ga u martu ove godine

  • 11
Hapšenje, Slobodan Milutinović Snajper Fotografija hapšenja od februara 2020. godine / Foto: MUP

Vođa navijača FK Vojvodina Slobodan Milutinović, poznatiji kao Sloba Snajper, uhapšen je sinoć nakon što je u iznajmljenom stanu pretukao ljubavnicu.

Kako su mediji preneli, neimenovana žena već je prijavljivala nasilje. Kako navode, prethodnog puta pretučena je u novosadskom ugostiteljskom objektu.

Sloba Snajper ranije je uhapšen sa svojom zakonitom suprugom u policijskoj akciji tokom koje se radilo na rasvetljavanju ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47).

Ovo nije prvi put da ime Slobodana Milutinovića ispunjava stupce crne hronike. Spomenutom prilikom, početkom septembra ove godine, kod Milutinovića i supruge pronađeno je oružje u nelegalnom posedu, a par je pušten da se brani sa slobode.

U martu ove godine Milutinovića je uhapsila policija Republike Srpske. Kako su tamošnji mediji naveli, on i još jedna osoba iz Novih Ledinaca, privedeni su na kriminalističku obradu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i drugih krivičnih dela, posle čega su pušteni na slobodu.

U tom trenutku Snajper je bio član Upravnog odbora Vojvodine. Pred kraj 2020. godine izabran je na to mesto, iako je odranije bio povezan sa klubom, kao vođa navijača. Petnaestak dana nakon hapšenja podneo je ostavku na mesto u UO kluba.

Svojevremeno je ležao i u zatvoru, a teretio se za nedozvoljeno nošenje oružja, napad na službeno lice, nanošenje teških povreda, kao i da je učestvovao u poslovima sa drogom i prostitucijom.


Slobodan Milutinović Snajper (27), vođa navijača FK Vojvodina. Foto: Privatna arhiva

Posle odsluženja kazne zbog droge, Milutinović je pretučen i izboden nožem. A kako su mediji pisali, sin oficira novosadske policije Marko Markuš zbog toga je osuđen na pet godina zatvora. Međutim, kasnije je oslobođen optužbi. Počinilac je ubijen 2017. godine, a ubica i nalogodavac, prema pisanju iz marta, nisu bili otkriveni.

U februaru ove godine pod auto Milutinovića postavljena je eksplozivna naprava. To je bio treći atentat koji je preživeo. Najpre mu je u novembru 2013. zapaljen džip "mercedes". Pet godina kasnije, krajem oktobra 2018, na parkingu u namerno izazvanom požaru izgoreo je "volvo", koji je on uzeo na lizing, navodili su mediji.

Video: Zbog ubistva MMA borca uhapšeno 13 osoba, zaplenjeno 50.000 evra, nađeni narkotici i oružje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    20. septembar 2021 | 12:51

    To dokazuje da nase sudstvo iz korena treba menjati. Kazu da ce sudija, koji bude rasporedjen na tu funkciju biti ne smenjiv. Mozda to u svetu ima, ali to ne moze da bude kod nas. Nisu sudije svete krave, a o njihovom radu govore rezultati. Kod nas je to strasno. Zar neko moze imati.15 prijava, hapsen je, ponovo cini krivicno delo i brani se sa slobode. Ako sudstvo ne bude reorganizovano, ako se pravda ne bude stitila, narod ce pravdu uzeti u svoje ruke, a to bi bila najgora varijanta.

  • Crni

    20. septembar 2021 | 12:42

    Ovog neradnika strpati u Mitrovicu na 20 godina, onako za primer drugim kvazi opasnim tipovima....

  • Bhm

    20. septembar 2021 | 12:25

    Kako da znamo ko je Snajper kad mu je na svakoj slici faca u asfaltu!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA