≫ 

Uhapšena žena iz Osnovnog suda u Obrenovcu: Na svoj račun prebacila više od 13 miliona dinara

Ona je sačinjavala dokumentaciju za nepostojeće predmete i novac usmeravala na svoj račun

  • 1
Devojka, hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Pripadnici MUP, odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su G. B. (64), zaposlenu u Osnovnom sudu u Obrenovcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera i na taj način prisvojila 13.671.993 dinara.

Sumnja se da je ona, od 23. februara 2015. do 24. avgusta ove godine, sačinjavala dokumentaciju za nepostojeće predmete, pre svega naloge za prenos na osnovu kojih je sa računa sudskog depozita Osnovnog suda u Obrenovcu vršila prenos novčanih sredstava na svoj tekući račun.

Na taj način G. B. je, kako se sumnja, prisvojila 13.671.993 dinara i za isti iznos oštetila depozit suda u kojem je radila. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena Cvejanovic

    25. septembar 2021 | 18:16

    Sta reci sem da je dobro sto je uhapsena.Godinama se borim da dokazem da mi neko krade novac i stavlja u svoj dzep.Sudija ovog suda je stalno kocila moj slucaj,a godinama se tuzim ,pokusavajuci da otkrijem gde zavrsava moj novac.iimam dokumentovano da su mi skidali godinama sa penzije a dug uvek ostaje.Taj novac je u necijem dzepu.Zato mislim da je bas u njenom dzepu.Nadam se da ce se otkriti ili ce priznati koga je sve ostetila.Sada cu i ja prijaviti policiji moj slucaj.Duboko se nadam da ce mi sav novac nepravedno uzet ,kao i mnogima biti posteno vracen.lepo je rekao Borozan,, Pravda je spora ali dostizna , Napominjem da imam sve dokumetovano ,pa se duboko nadam da ce me sada neko pozvati od strane zakona da iznesem svoje dokaze,Pokraden sam i unisten i mislim da je bas ona umesana u saradnji sa jos nekim. Nadam se duboko da ce i ostali koji su saradjivali sa njom a ima ih sigurno biti uhapseni.Verujem u pravdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA